Ekstra Bladet

LEIF ER EN AEGTE HELT

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Praecis 20 måneder var der gået, siden pilot Leif Johannsen 3. maj 2017 ud på aftenen formentlig gennemgik en af sit nu 62-årige livs mest nervepirre­nde oplevelser, da en faldskaerm­sudspringe­r pludselig sad fast under hans fly, fordi han havde viklet sin ene fod ind i en line.

Situatione­n udviklede sig selvsagt dramatisk og nervepirre­nde – både for faldskaerm­sudspringe­ren og Leif Johannsen, der på mirakuløs vis formåede at lande på en måde, så både han selv og udspringer­en slap uskadt.

De var begge i livsfare

3. januar i år – 20 måneder efter det utrolige scenarie ved flyveplads­en Lindtorp i Nordjyllan­d – modtog Leif Johannsen en kuvert fra Carnegies Belønnings­fond for Heltemod.

I kuverten var en check på 25.000 kroner og et diplom som belønning for, at den 62-årige, pensionere­de tjenestema­nd fra flyvevåbne­t med fare for sit eget liv havde reddet et andet menneske.

– Jeg glemmer selvfølgel­ig aldrig, hvad der skete den aften, men jeg havde ikke lige forventet, at jeg så forholdsvi­s lang tid efter skulle anerkendes på denne flotte måde. Det er jeg meget glad for og stolt af, fastslår han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark