Ekstra Bladet

ABSURD GRISKHED

-

NU SKAL alle igen vaere med til at betale bønderne for ikke at svine et af vores faelles goder til – denne gang drikkevand­et.

MILJØMINIS­TEREN kunne naesten ikke få armene ned i fredags, da aftalen om et sprøjtefor­bud ved drikkevand­sboringer lå klar. Meget, meget fint, Jakob Ellemann.

ALLIGEVEL sidder man tilbage med en fornemmels­e

af at vaere til grin for sine egne penge. Landmaende­ne får ’fuld erstatning på markedsvil­kår’, som det triumferen­de blev pointeret i Landbrugsa­visen. Det betragtes som en naturgiven ting fra starten, at det koster at få landmaend til at stoppe deres svineri.

Miljøminis­teren kunne naesten ikke få armene ned i fredags

HELE Danmarks befolkning skal først trygle dem om at stoppe forgiftnin­gen af vort kostelige, rene grundvand i årevis. Derefter skal vi alle sammen vaere med til at betale dem, fordi de allernådig­st undlader svineriet på udvalgte pletter jord? ’Et dybt indgreb i den private ejendomsre­t’, kalder Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer, forbuddet. Sikke noget vås!

for ikke at forurene HVILKE andre brancher betaler vi faelles goder og vaerdier, fordi de ejer deres grund? Endsige private? Man er på dødslisten, bare man braender et bildaek af i baghaven eller haelder terpentin i kloakken. PENGENE til bønderne hentes ved, at alle borgere betaler mere for vand. Her nåede landmaende­ne

for ve og klage i løbet af fredagen, så nye højder inden da de kortvarigt havde solet sig i deres opofrelse med sprøjtefor­buddet. Det gik åbenbart op for dem, at de sådan set selv kommer til at betale en slat af kompensati­onen! De bruger nemlig også vand. Meget vand. ’Vandregnin­g vaekker bekymring’,

hurtigt på forsiden af Landbrugsa­visen.dk. lød det

STRAKS var der krav om, at flere må deles om de store vandregnin­ger. Dem kan landmaende­ne ikke haenge på alene. Ikke et ord om eventuelt at dyrke noget, der ikke skal pøles til med faelles grundvand? Graes? Skov? Nej – tankegange­n om nye

på en social måde i måder at gøre tingene på landbruget, kører som saedvanlig i et tempo, der får en supertanke­rs vending til at ligne et vingeslag på en kolibri.

DANMARK har noget unikt: Rent grundvand. Alligevel har vi som nogle af de sidste i Europa kaempet for at bevare retten til at bruge Roundup, fordi landmaende­ne kraever det. Eller ’plantevaer­nsmidler’, som de så smukt omtaler det i Baeredygti­gt Landbrug – centrum for superegois­terne inden for landbruger­ne. De er naturligvi­s de mest sure nu, fordi sprøjtefor­buddet ifølge dem er ’helt uden fagligt belaeg’. Goddaw do!

 ?? FOTO: ASBJØRN SAND/RITZAU SCANPIX ?? Bønderne tager sig fremover dyrt betalt for ikke at sprøjte gift taet på vores faelles drikkevand­sboringer.
FOTO: ASBJØRN SAND/RITZAU SCANPIX Bønderne tager sig fremover dyrt betalt for ikke at sprøjte gift taet på vores faelles drikkevand­sboringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark