Ekstra Bladet

OLEEEE OLE OLE OLE

MIRAKELRED­NINGER: Ole Gunnar Solskjaer førte Manchester United til den sjette sejr på stribe, da Christian Eriksen og Tottenham måtte kapitulere

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Ingen i Manchester Uniteds historie har nogensinde indledt sin managertid med seks sejre på stribe. Før nu.

For det er netop det foreløbige resultat for den populaere nordmand Ole Gunnar Solskjaer, der i aftes kunne føje endnu en skalp til samlingen, efter han erstattede den fyrede José Mourinho.

Denne gang gik det ud over Christian Eriksen og Tottenham, der på Wembley blev besejret 1-0 efter Marcus Rashfords sene scoring i første halvleg og David de Geas mange mirakel-redninger efter pausen.

Men rekorden er nu ikke noget, Solskjaer spekulerer så meget over.

– I Manchester United forventer man, at man skal vinde alle kampe. Og vi går ind for at vinde alle kampene – det er mentalitet­en her. Sådan er spillerne. Det er derfor, de er hentet til klubben, siger nordmanden.

Hans job er kun midlertidi­gt, og om det bliver ham, der får den permanente tjans, holder ham heller ikke søvnløs.

– Jeg kender min jobbeskriv­else, og jeg nyder det, så laenge vi vinder. Jeg bliver ved, til de siger: ’Tak for nu’, siger Ole Gunnar Solskjaer.

Plankevaer­ket de Gea

Han kunne fra sidelinjen se Marcus Rashford løbe fra Jan Vertonghen og bringe United foran kort før pausen.

Den scoring sendte Tottenham helt frem, og United blev konstant sat under pres. Heldigvis for gaesterne havde David de Gea en af sine bedste dage i målet.

I hvert fald hev spanieren fantastisk­e redninger op af hatten ved flere lejlighede­r. På Harry Kanes store chance helt inde omkring målfeltet og på Dele Allis hovedstød kort efter pausen. Og senere på afslutning­er taet under mål fra Toby Alderweire­ld og så igen fra Alli og Kane.

Men det spanske plankevaer­k holdt stand, selv om Tottenham i slutminutt­erne kastede alt frem i jagten på det ene point.

Det blev til 11 redninger – flere af dem mesterlige.

– Der er flere af redningern­e, jeg ikke engang kan huske, så jeg kan ikke vaelge den bedste, sagde spanieren efter kampen og sendte samtidig en stor del af aeren for holdets opblomstri­ng til mangeren.

Jeg bliver ved, til de siger: ’Tak for nu’

– Ole Gunnar Solskjaer har tilført noget glaede, spillerne spiller godt, og holdet er meget staerkt.

– Det her er det aegte Manchester United, siger David de Gea.

Han rykkede sammen med United op på siden af Arsenal på femteplads­en i Premier League med 41 point – syv point efter Tottenham, der må parkere på tredjeplad­sen ni point efter Liverpool.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? UbesejretD­er var jubel Ole Gunnar Solskjaer efter de tre point var hjemme på Wembley.
FOTO: RITZAU SCANPIX UbesejretD­er var jubel Ole Gunnar Solskjaer efter de tre point var hjemme på Wembley.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? David De Gea reddede United.
FOTO: RITZAU SCANPIX David De Gea reddede United.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark