Ekstra Bladet

KOMETEN UDEN NAVN

HEDDE? HAN SKAL HVAD kan Meng Oliver 19-årige yngste Danmarks blive nogensinde. verdensmes­ter mangler Tilnavnet på styr der er gengaeld til idoler og bagland både

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN FOTO: PER RASMUSSEN Mke@eb.dk

– På en måde synes jeg, at det er lidt plat, at man skal have sådan et grimt navn.19-årige Oliver Meng bokser fredag 18. januar om IBF’s junior-VM-titel på hjemmebane i Nykøbing F.Hallen, og her kan han blive Danmarks yngste verdensmes­ter i boksning nogensinde.

Til sammenlign­ing vandt Mikkel Kessler først en VM-kamp som 25-årig. Men hvad skal vi så kalde ham denne nye stjerne? Mikkel Kessler var jo både ’Hitman’ og ’The Viking Warrior’ og andre boksere som Mike Tyson og Brian Nielsen var ’Iron’ og ’Super’.

– Jeg taenker da over det, når jeg ser de andre, men jeg har ikke fundet på noget endnu.

I starten skrev de ’Gulddreng’, men det er jo ikke internatio­nalt, og i Danmark tror folk så bare, at jeg går og synger, så jeg fik det stoppet.

– Så blev det til ’teenager’, men så tror folk, at jeg er sådan en, der kommer med bumser over det hele, og sådan skal det ikke vaere, griner Oliver Meng, da Ekstra Bladet besøger ham i hjemmet i Nykøbing Falster.

Vaegten i stuen

I de seneste 12 uger har han kørt tre traeningsp­as om dagen udover arbejdet som bilklargør­er, og så er det godt at have baglandet på plads. For fire måneder siden flyttede han hjemmefra foraeldren­e i Gedser og sammen Charlotte

– Det fungerer supergodt. Charlotte har styr på med kaeresten i Nykøbing Falster. maden og tøjet og det hele. Traening, arbejde, sove og spise, er det eneste jeg laver.

Vaegten står placeret centralt i stuen, så bokseren aldrig kommer til at veje for meget, men det er nu heller ikke noget problem.

Selvom kaeresten netop

har fået jagttegn og har fryseren fyldt med kød, så lever Oliver sundt og bliver ikke fodret med røde bøffer, men kylling, grøntsager, humus og couscous, som Charlotte tilføjer, da bokseren ikke kan huske navnet på sidste del af den moderne mad.

Sover uden kaeresten

Natten før den store kamp skal Oliver Meng tilbringe alene på hotel i naerheden. Der er ikke tale om et sexforbud, men det skyldes mere, at der skal fuld koncentrat­ion på staevnet, hvor hans egen kamp er hovedkampe­n.

– Det er første gang, jeg er øverst på plakaten, og det er mega-fedt, at jeg får chancen for at skrive mig ind i historien, siger Meng. Selv snakker han ikke om, ’hvis’ han vinder, men ’når’ han vinder.

Første siden 1971

– Det er ikke noget, jeg taenker på op til kampen, men efter kampen bliver det nok stort, at jeg bliver den yngste verdensmes­ter, der har vaeret i Danmark, eller måske i Europa.

Også stedet for kampen har betydning. Det er første gang siden Jørgen ’Gamle’ Hansen mødte Tom Bogs i 1971, at der er profession­el boksning i Nykøbing Falster.

Havde det vaeret i København, så havde det ikke vaeret lige så stort for mig.

– Der er mange, der støtter mig hernede, og det er fedt.

Det er meget småt, men denne her kamp har rykket noget, og bare jeg går en tur op gennem byen, så hører jeg ’hej Oliver’ fra folk, jeg ikke kender, og som vil have billeder. Så det er sjovt at prøve at vaere en lille smule kendt.

Det er første gang, jeg er øverst på plakaten, og det er mega-fedt, at jeg får chancen

 ??  ??
 ??  ?? Oliver tager et velfortjen­t bad efter anstrengel­serne i traeningsh­allen.
Oliver tager et velfortjen­t bad efter anstrengel­serne i traeningsh­allen.
 ??  ?? Kaeresten Charlotte holder styr på maden, så Oliver holder vaegten.
Kaeresten Charlotte holder styr på maden, så Oliver holder vaegten.
 ??  ??
 ??  ?? MålrettetO­liver Meng traener igennem op til kampen om at blive juniorverd­ensmester. To af Oliver Mengs fire sejre som profession­el er vundet på knockout, og får han chancen, så stopper han også gerne 21-årige Maono Ally (83-1, 4 ko) fra Tanzania.– Den ene morgen, jeg står op, vil jeg gerne vaere en ’killer’ som Mike Tyson, og den den anden dag vil jeg godt vaere hurtig og elegant som Floyd Mayweather. Men jeg forsøger at
MålrettetO­liver Meng traener igennem op til kampen om at blive juniorverd­ensmester. To af Oliver Mengs fire sejre som profession­el er vundet på knockout, og får han chancen, så stopper han også gerne 21-årige Maono Ally (83-1, 4 ko) fra Tanzania.– Den ene morgen, jeg står op, vil jeg gerne vaere en ’killer’ som Mike Tyson, og den den anden dag vil jeg godt vaere hurtig og elegant som Floyd Mayweather. Men jeg forsøger at

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark