Ekstra Bladet

AUSTRALIEN

CAROLINE WOZNIACKI måtte vise hele sit repertoire, da hun åbned sit titelforsv­ar med en sejr på 6-3, 6-4 på en følelsesla­det aften

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Ofte er en førsterund­ekamp en ekspeditio­nssag.

Isaer når en højt seedet spiller møder en meget lavere rangeret modstander. Ja, det kan lige frem naerme sig det kedsommeli­ge. Som da Maria Sharapova åbnede årets turneringe på Rod Laver Arena med 6-0, 6-0 over den arme brite, grand slam-debutanten Harriet Dart.

Eller det kan vaere en nervøs og fejlfyldt affaere lige til glemmeboge­n.

Ingen af delene var tilfaeldet, da den forsvarend­e mester, Caroline Wozniacki, som første navn på aftenprogr­ammet indledte sit titelforsv­ar på samme arena. Der, hvor hun sidste år vandt den store titel, hun har i årevis har drømt om.

Forrygende tenniskamp

Der var tvaertimod tale om en forrygende tenniskamp, da en velspillen­de dansker besejrede en ditto belgier, Alison van Uytvank, med 6-3, 6-4 efter en intens og taet affaere, hvor favoritten lige netop havde den smule mere erfaring og det lidt større fokus på de vigtige tidspunkte­r, der gjorde udslaget.

Men det var så meget mere end det rent spillemaes­sige for Caroline Wozniacki. Det var også en følelsesla­det affaere.

Faktisk startede den, da hun for en uge siden traenede på Rod Laver Arena og fik de første flashbacks til den aften med pokalen, og de fortsatte, da hun gik gennem spillertun­nellen med de mange vinder-portraette­r og ud i rampelyset.

– Hver gang, jeg går igennem den, så laegger jeg maerke til, hvem der har vundet, og det er ret specielt, at jeg haenger der på vaeggen nu, sagde hun efter den halvanden time lange kamp.

– Jeg er stolt af, hvad jeg gjorde sidste år.

– Lige meget, hvordan det går i år, så ved jeg, at der aldrig er nogen, der kan tage fra mig, at jeg har vundet turneringe­n en gang.

– Jeg vil da gerne gå hele vejen igen.

– Det ville vaere fantastisk, men der er lang vej endnu, sagde Caroline Wozniacki, som også måtte kaempe lidt med følelserne, da hun blev interviewe­t på banen efter sin sejr.

– Det er ret specielt at vaere derude igen.

– Det er lidt anderledes end med nogen anden turnering, jeg har vundet. Men det er mest bare glaede

Jeg vil da gerne gå hele vejen igen. Det ville vaere fantastisk, men der er lang vej endnu

over at få lov at spille derude igen.

Hvinende passerslag

Jeg vil da gerne gå hele vejen igen. Det ville vaere fantastisk, men der er lang vej endnu

Spillede gjorde hun grad.

For hun blev nødt til at tage alle facetter af sit spil i brug for at slå sig forbi en atypisk, hårdtserve­nde og

i den

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Godt begyndt er ...– Lige meget hvordan det går i år, så ved jeg, at der aldrig er nogen, der kan tage fra mig, at jeg har vundet turneringe­n en gang, siger Caroline Wozniacki.
FOTO: RITZAU SCANPIX Godt begyndt er ...– Lige meget hvordan det går i år, så ved jeg, at der aldrig er nogen, der kan tage fra mig, at jeg har vundet turneringe­n en gang, siger Caroline Wozniacki.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark