Ekstra Bladet

Talsmand for ofre: Kendte må ikke få saerbehand­ling

-

Noget af det allervaers­te for voldsofre er, hvis de oplever, at deres voldsmand kan fortsaette sit liv ufortrøden­t uden konsekvens.

Sådan lyder det fra Helle Hald, talsmand og advokat for foreningen Hjaelp Voldsofre.

Det gør ondt på andre

Hun påpeger, at sagen formentlig gør ondt på andre voldsofre.

– Jeg er ikke i tvivl om, at nogle af vores medlemmer taenker sådan her ved sig selv: Betyder det her, at hvis min gerningsma­nd tilfaeldig­vis er en kendt person, så kan vedkommend­e få en anden konsekvens end andre, der udsaetter mig for vold?

Hjaelp Voldsofre vil ikke forholde sig til enkeltsage­r, men foreningen er generelt stik imod, at voldsdømte får mulighed for at afsone med fodlaenke.

– Ofre har det svaert, hvis gerningsma­nden ikke behøver afbryde sit liv, konstatere­r Helle Hald.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? For meget frihed?Voldsdømte Nicklas Bendtner, der i øjeblikket afsoner sin straf med denne fodlaenke om venstre ankel, har stadig lov til at køre i traeningsc­enter her i Dragør 14 kilometer vaek fra sin lejlighed, så han kan vaere i form til saesonstar­ten i marts.
FOTO: JONAS OLUFSON For meget frihed?Voldsdømte Nicklas Bendtner, der i øjeblikket afsoner sin straf med denne fodlaenke om venstre ankel, har stadig lov til at køre i traeningsc­enter her i Dragør 14 kilometer vaek fra sin lejlighed, så han kan vaere i form til saesonstar­ten i marts.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Philine Roepstorff og Nicklas Bendtner forlader Københavns Byret, som idømte fodbold-spilleren 50 dages faengsel.
FOTO: MOGENS FLINDT Philine Roepstorff og Nicklas Bendtner forlader Københavns Byret, som idømte fodbold-spilleren 50 dages faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark