Ekstra Bladet

DET ER SIMPELTHEN KRIG

Hvis jeg pludselig bliver fundet død, så var det ikke selvmord, skriver voldtaegts­anklaget terapeut på Facebook

- LINETTE KRØGER JESPERSEN – Hvad skulle det vaere for en mission? – Hvad skulle hendes motiv vaere? linette@eb.dk

Krammetera­peuten Per Braendgaar­d føler, at han er under angreb, og det er derfor, han er blevet tiltalt for voldtaegt af en klient. En anklage, som han har valgt ikke at udtale sig om til politiet.

Han naegter sig skyldig og haevder, at kvinden ikke var klient, men et privat bekendtska­b.

Efter sagen kom frem, skrev han på Facebook, at han ’kun kan gisne om hendes motiver, og hvorvidt hun handler alene eller under påvirkning af andre’.

’Det er påfaldende, at angrebet startede i en periode, hvor jeg var meget politisk aktiv i min blog og på Facebook’, skriver han og tilføjer, at ’angrebet’ kom op til udgivelsen af hans første bog om politik.

’De falske anklager kan derfor vaere et forsøg på at distrahere mig og mine laesere så meget, at jeg bliver politisk ufarlig (...) mange kan have en interesse i at lukke munden på mig’, skriver Braendgaar­d, der sammenlign­er sig selv med Wikileaks-stifteren Julian Assange, der også er anklaget for voldtaegt og mener, at sagen er politisk motiveret.

Skrev om voldtaegt

’Ja, det er simpelthen krig, og jeg vil kaempe for sandhed, frihed og retfaerdig­hed til det sidste! Og hvis jeg pludselig bliver fundet død, så var det ikke selvmord!’, skriver terapeuten på sin blog.

Allerede to dage efter, at anklageskr­iftet mod ham blev skrevet, 22. december sidste år, skrev han en blog med titlen ’voldtaegt handler ikke om sex’, hvor han naevner ’kraenkelse­sparate feminister’, og at ’selv den mest hardcore feminist kan også have brug for at blive taget af en mand af og til. Det gør hende ikke til et latent voldtaegts­offer, der bare venter på at blive overgrebet’.

Kraenkelse­sparat

Han afviser dog, at den blog handler specifikt om sagen, men at den har fået ham til at reflektere dybere over seksualkul­turen i Danmark.

Han afviser, på trods af timingen, at det er den foruretted­e i sagen, han kalder en kraenkelse­sparat feminist.

– Jeg tror ikke, hun er feminist overhovede­t. Kraenkelse­sparat har hun åbenbart vaeret. Ja, jeg ved ikke, hvor udspekuler­et hun har vaeret. Har hun store psykiske problemer, eller er hun på en mission, siger han til Ekstra Bladet.

– Missionen skulle vaere at melde en eller mand eller mig målrettet for det her.

Rent politisk er det meget smart at få mig til at spilde min tid og energi på en falsk anklage

– Det kan man jo kun gisne om. Jeg ved ikke, hvad der kan drive folk. Rent politisk er det meget smart at få mig til at spilde min tid og energi på en falsk anklage, i stedet for at jeg kan blive hørt om de holdninger, jeg faktisk har til verden og hele det politiske system, som jeg i den grad mener er fucked up, siger han.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Under angrebPer Braendgaar­d naegter sig skyldig i voldtaegt og mener, at sagen kan vaere politisk motiveret.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Under angrebPer Braendgaar­d naegter sig skyldig i voldtaegt og mener, at sagen kan vaere politisk motiveret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark