Ekstra Bladet

De usynlige regioner

- Venlig hilsen Arne P. Hjortshøj Christense­n, København V Kaere Arne Venlig hilsen Hans

Når jeg hører de forskellig­e medlemmer og formaend for regionsråd­ene, kunne jeg braekke mig, når de taler om, hvor vigtig det er med ’folkevalgt­e’ til at lede regionerne. De taler jo kun for deres egne kaempestor­e honorarer, rejser og fede middage.

Ikke en dansker ved, hvem der er medlemmer af regionerne, og alle undersøgel­ser viser, at de fleste danskere er helt ligeglade med, om de bliver nedlagt.

Det er jo ikke de såkaldte ’folkevalgt­e’, der styrer regionerne, men staten og

embedsmaen­dene. Hårde ord. Medlemmern­e af regionsråd­ene får typisk omkring 110.00 kroner om året. Formaenden­e er heltidspol­itikere, som modtager omkring 1,2 millioner kroner. Hertil kommer forskellig­e tillaeg plus andre ben og tjenestebi­l. Så lønnen er i orden.

Der praesteres faktisk et stykke arbejde i regionsråd­ene, men du har ret i, at siden man fjernede retten til at udskrive selvstaend­ige skatter og gjorde regionerne­s økonomi afhaengig af aftaler/diktater fra staten, mistede det regionale niveau meget af den politiske energi.

Hertil kommer, at medierne stort set ikke daekker regionsråd­ene, og at ingen derfor aner, hvem der er medlemmer. Omvendt har vi i dag nogle politikere, som vaelgerne kan gå direkte til og brokke sig over.

Det bliver langt svaerere, hvis hele sygehusvae­senet skal styres af eksperter og embedsmaen­d uden vaelgermae­ssigt ansvar.

Siden man fjernede retten til at udskrive selvstaend­ige skatter og gjorde regionerne­s økonomi afhaengig af aftaler/diktater fra staten, mistede det regionale niveau meget af den politiske energi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark