Ekstra Bladet

Her er politiets bedste spor

Politiet efterlyser en sort Audi efter drabet i Borgergade, hvor en blev draebt, og tre såret med kniv

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En sort Audi eftersøges nu af politiet i forbindels­e med knivdrabet nytårsnat i Borgergade i København cirka klokken 4.08, hvor en 19årig fra Farum blev draebt af knivstik i hjerteregi­onen, og tre af hans venner såret af knivstik.

Den ene var i kritisk tilstand, men er nu uden for livsfare.

Politiet har indsamlet video-overvågnin­g fra Gothersgad­e og Borgergade, og den sorte Audi-stationcar blev optaget på video, da den kort efter drabet cirka klokken 4.15 kørte ad Gothersgad­e mod Kongens Have.

Den sorte Audi-stationcar har et registreri­ngsnummer, der formentlig starter med bogstavern­e BD, oplyser Københavns Politi.

– Vi har et vidne, som mener, at bogstavern­e er BD, men vi kan ikke vaere 100 procent sikre, siger vicepoliti­inspektør Brian Belling til Ekstra Bladet.

Gerningsma­end

Politiet mener, at bilen er ’interessan­t’ for efterforsk­ningen.

Det er dog uvist, om det er gerningsma­endene, der er flygtet i den, eller om personerne i bilen 'blot' er vigtige vidner.

Politiet ved ikke, hvor mange personer der var i bilen.

– Bilen er interessan­t, fordi den kører fra stedet lige efter gerningsti­dspunktet, siger Brian Bellling.

Politiet mener, at gerningsma­nden eller gerningsma­endene skal søges i en gruppering på fire personer. De var i højlydt skaenderi med den gruppe unge maend, som ofrene tilhørte.

Skaenderie­t skete foran 7Eleven i Gothersgad­e, men så bevaegede de to grupper sig rundt om hjørnet til Borgergade, hvor knivoverfa­ldet skete.

Ved en eftersøgni­ng med politihund­e i området blev der fundet flere knive, der nu er til tekniske undersøgel­ser i forsøget på at fastslå, om en eller flere er gerningsvå­ben.

Flere knive fundet

– Vi har fundet ’nogle’ knive. Jeg kan ikke sige hvor mange, og vi ved endnu ikke, om der er et gerningsvå­ben blandt dem. Man kan også taenke sig, at andre personer har skilt sig af med knive i området, siger Brian Belling.

De fire ofre blev stukket en raekke gange, og politiet forsøger at finde ud af, om der kun er en gerningsma­nd, der har stukket alle ofrene, eller om flere i gruppen på fire personer var bevaebnede med knive og stak.

De tre sårede venner til den draebte 19-årige har givet politiet nogle forklaring­er og signalemen­ter, men det er ikke oplysninge­r, som politiet kan offentligg­øre.

 ?? POLITIFOTO ?? Her er den sorte Audi-stationcar filmet cirka 4.15 umiddelbar­t efter drabet, hvor den kørte ad Gothersgad­e mod Kongens Have. Nummerplad­en starter formentlig med BD.
POLITIFOTO Her er den sorte Audi-stationcar filmet cirka 4.15 umiddelbar­t efter drabet, hvor den kørte ad Gothersgad­e mod Kongens Have. Nummerplad­en starter formentlig med BD.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark