Ekstra Bladet

Rockere taevede Brothas-medlem

- js

Et groft overfald i parkerings­huset P4 i Københavns Lufthavn var et opgør mellem rocker-klubben Gremium og banden Brothas, mener politiet.

Tre tidligere voldsdømte maend – to af dem er ifølge politiet medlemmer af Gremium – er nu tiltalt for overfaldet, som skete 4. oktober sidste år. De naegter sig skyldige.

De stilles for Københavns Byret 29. januar, hvor politiet også kraever rockerne dømt efter bandeparag­raffen 81a , der giver dobbelt op på straffen, fordi overfaldet skete som led i en vaebnet konflikt.

I efteråret kørte en konflikt mellem to fraktioner af Brothas-banden, de ’gamle’ Brothas og en udbrydergr­uppe, som politiet kalder ’NNV’-gruppen.

Skyderier og overfald

Konflikten førte til mindst seks skyderier og flere overfald.

Ifølge politiet valgte rocker-klubben Gremium side i konflikten og støttede NNV-gruppen mod Brothas.

Det menes at vaere motivet til overfaldet i lufthavnen, hvor et Brothas-medlem fik laesterlig­e bank.

Ifølge tiltalen fik han flere knytnaeves­lag i ansigtet og på kroppen og adskillige spark, så han faldt til jorden i p-huset. Volden fortsatte med slag, spark og tramp i hovedet og på kroppen, så han mistede bevidsthed­en og pådrog sig haevelser i ansigtet og på kroppen samt hudafskrab­ninger og en flaekket tand.

Under retssagen vil der blive afspillet video-overvågnin­g fra lufthavnen, og der skal afhøres flere politividn­er og en kammerat til den overfaldne, som også var til stede i p-huset.

Ifølge sagens anklager Mads Nysom er det uklart, om voldsepiso­den var resultatet af et tilfaeldig­t møde i lufthavnen.

De tre nu tiltalte blev anholdt under en målrettet politiakti­on 11. oktober, hvor otte personer fra fire bande-gruppering­er blev anholdt for en raekke forskellig­e forbrydels­er.

To af de tre tiltalte kraeves udvist i mindst seks år.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Den tyske rocker-klub Gremium åbnede i Danmark i februar 2015. Billedet er fra åbningsfes­ten i Haslev.
FOTO: PER RASMUSSEN Den tyske rocker-klub Gremium åbnede i Danmark i februar 2015. Billedet er fra åbningsfes­ten i Haslev.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark