Ekstra Bladet

Fanget af sin egen mur

-

Foreløbig er der intet, der tyder på, at en løsning er lige oppe over.

Forhandlin­gerne er nemlig gået i hårdknude med Donald Trump på den ene side, der kraever penge til at bygge en mur på graensen til Mexico, og Demokrater­ne på den anden side, der naegter at bruge penge på Trumps valgløfte.

– Det store problem for Trump er, at amerikaner­ne først og fremmest giver ham skylden. De fleste målinger lige nu viser, at et klart flertal giver Trump ansvaret for det her, siger Anders Agner Pedersen, chefredakt­ør på kongressen.com.

Og Trump selv begynder at vaere fanget mellem to stole.

– Hans egen base er på den ene side meget hårde i filten og siger, at han bare skal klø på, for den mur skal bygges. Men på den anden side er der også nogle af hans egne vaelgere, der enten direkte eller inddirekte er blevet ramt af det her, siger han.

Støtterne kraever en mur

Trumps helt store problem er, at nogle af hans største støtter har understreg­et, at det er afgørende, at Trump får bygget den mur.

– Det understreg­er virkelig Trumps dilemma. Han kan ikke bare sige ’okay, vi dropper den mur’. For så bliver hans base rasende. Og hver eneste gang, han snakker om en mur, ser Demokrater­ne rødt. Det vil de simpelthen ikke høre tale om. Så det her kommer til at tage lang tid endnu, vurderer Anders Agner Pedersen.

 ?? FOTO: AFP/RITZAU SCANPIX ?? Praesident Trump er fanget mellem to stole i spørgsmåle­t om muren.
FOTO: AFP/RITZAU SCANPIX Praesident Trump er fanget mellem to stole i spørgsmåle­t om muren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark