Ekstra Bladet

Vil du høre sandheden, Trump

-

Det var den tidligere praesident Bill Clinton og USA selv, der kickstarte­de Kina med de billige produktion­er, som førte til, at cirka to millioner amerikaner­e blev arbejdsløs­e.

Den udvikling har handelsfol­k og forbrugere over hele jorden imidlertid nydt godt af, inklusive amerikaner­ne. Derfor er det dobbeltmor­alsk af Trump at påstå, at Kina har ødelagt USA med de billige priser.

Kortene er bare blevet blandet og fordelt anderledes igennem de seneste 2030 år. USA er blevet vaesentlig­t rigere i denne periode, og Trump fortier, at USA er blevet verdensher­sker i finanssekt­oren og på internette­t og dagligt støvsuger markedet for penge.

Og hvad med den nye 5G-infrastruk­tur? Skal vi overvåges af USA eller Kina? That’s the question!

Verdensmar­kedet er underlagt reglen om at flytte løntunge produktion­er til lavtlønned­e områder rundt om i verden på grund af konkurrenc­ehensyn, og den gaelder også for USA.

USA saelger til gengaeld mange amerikansk­e maerkevare-brands til de stadigt rigere kinesere.

Som Clinton og USA raesonnere­de, ville det at saette gang i Kina bringe balance i verden. Har Trump glemt historien?

Paradoksal­t nok er det sådan, at hvis kineserne ville kraeve alle deres USA-tilgodehav­ender udbetalt i morgen, ville amerikaner­ne ikke kunne indfri gaelden. Ja, ikke engang renteudgif­ten kan USA betale til Kina.

Så hvorfor ikke samarbejde med Kina og omverdenen i stedet for at føre handelskri­g, som ødelaegger verdenshan­delen og bringer verden i økonomisk ubalance?

Peter Jantzen Adelgade 18 Praestø

 ?? FOTO: NICOLAS ASFOURI/AFP ?? Den amerikansk­e praesident, Donald Trump, burde samarbejde med den kinesiske praesident, Xi Jinping, i stedet for at erklaere ham handelskri­g.
FOTO: NICOLAS ASFOURI/AFP Den amerikansk­e praesident, Donald Trump, burde samarbejde med den kinesiske praesident, Xi Jinping, i stedet for at erklaere ham handelskri­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark