Ekstra Bladet

Sønnen er en bombe under Brasiliens praesident

- DAVID ATTARDO daat@eb.dk

Brasiliens praesident var tirsdag klar til sin debut på den helt store scene.

63-årige Jair Bolsonaro var i Donald Trumps fravaer udnaevnt som hovedtaler for 3000 politikere og erhvervsfo­lk fra hele verden på det årlige World Economic Forum i den schweizisk­e bjerglands­by Davos.

Men hovedtalen blev hurtigt afløst af et hovedbrud.

En af de største aviser i Brasilien, O Globo, offentligg­jorde samme dag en artikel, der kan ramme praesident­en, som var det en uppercut fra Mikkel Kessler. Også selv om han ikke er direkte involveret.

Den mulige skandales hovedperso­n er Jair Bolsonaros søn Flávio Bolsonaro. Sønnen er en succesfuld forretning­smand, advokat og politiker, der fik over fire millioner stemmer ved valget til Senado Federal i Rio de Janeiro sidste år.

Men ifølge O Globo har den populaere politiker en hemmelighe­d, der kan ryste hele familien.

Tråde til brutal leder

Ifølge avisen har Flávio Bolsonaro haft forbindels­e til den frygtede bandeleder Adriano Magalhães da Nóbrega, der i øjeblikket er på flugt fra de brasilians­ke myndighede­r.

Han er efter sigende leder af den mest dødbringen­de og hemmelighe­dsfulde bandehaer i Rio de Janeiro, der ifølge politiet står bag det brutale drab på det tidligere byrådsmedl­em Marielle Franco i 2018.

Kamp mod kriminalit­et

Oplysninge­r skal ses i lyset af, at Jair Bolsonaro blev valgt til praesident ved at love vaelgerne, at han ville gøre op med kriminalit­eten og korruption­en i landet.

Det har også fået Marielle Francos ven og Jair Bolsanaros politiske modstander, Marcelo Freixo, til at kraeve et svar på Twitter.

Flávio Bolsonaro har i kølvandet på avisartikl­en afvist alle anklager. Han mener, at familien er ofre for en smaedekamp­agne. Kald

– Dem, der er kommet med disse falske beskyldnin­ger, må stilles til ansvar for deres handlinger, skriver han i en erklaering.

Men selv om han naegter alle beskyldnin­ger, mener Celso Rocha de Barros der er politisk kommentato­r på avisen Folha de São Paulo, at der er grund til panik.

Det er en atombombe

– Bolsonaro-familien må vaere gået i panik. Det er svaert at forestille sig, hvilke følgevirkn­inger det her får, men det er en bombe. En atombombe, siger han.

 ?? FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Flávio Bolsonaro, søn af Brasiliens praesident, er havnet i stormvej, der også kan ramme faderen.
FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX Flávio Bolsonaro, søn af Brasiliens praesident, er havnet i stormvej, der også kan ramme faderen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark