Ekstra Bladet

DE HAR FÅET EN GOD IDE

-

HEJS ALLE FLAG, og bestil kage. VLAK-regeringen har en god idé. fået

Venstre, DanskFolke­parti, Konservati­ve Folkeparti Det og Liberal Alliance ifølge Berlingske smivil de Sundhedspl­atformen losseplads­en. på

det danske

VI TALER OM det dyreste it-projekt i sundhedsva­esens historie. Men systemet har fejlet det ved alle. Medmindre man er socialdemo­krat. faelt,

Monstret fostret under davaerende regionsble­v rådsforman­d Storm Rasmussen (S). er Vibeke Det siden forsvaret meningsløs og absurd grad blevet i af afløseren Sophie Haestorp Andersen hvis (S), reaktion deborgerli­ges idé er: Man bør vente på med at skrotte Sundhedspl­atformen, den er til evalueret.

Jydernes system virker. Det var bare ikke fint nok i sin tid til Region Hovedstade­n

HER BURDE MAN LE, hvis dette var en hån mod

ikke medarbejde­rne Region Hovedstade­n og Region

i

Sjaelland. Sygeplejer­sker går ned med stress, og laeger har sagt opivrede grund af Sundhedspl­atformen.

på Ien trivselsmå­ling foretaget før jul af regionen selv svaredekna­p to ud af tre af hovedstade­ns laeger, at deer utilfredse med systemet. Dertil har Statsrevis­orerne afleveret en sønderlemm­ende kritik. Hvor meget mere evaluering har Haestorp brug for?

I DAG BRUGES to forskellig­e it-systemer det dani ske sundhedsva­esen. Sundhedspl­atformen i Region Sjaelland og Region Hovedstade­n. Og Systemics-EPJ, der bruges Region Midtjyllan­d, og som i implemente­res Region Sydjylland og Nordjyllan­d i over de naeste to år. borgerlige er nået frem De til, at det vaere smart, at man Danmark bare vil i ikke brugte samme system, men også system, der et virker.

JYDERNES SYSTEM virker. var bare fint nok Det ikke sin tid Region Hovedstade­n. her indførte til Så man trods gentagne advarsler amerikansk – – et fakturasys­tem bygget at udstede regninger til til forsikring­sselskaber og kaldte det for Sundhedspl­atformen.

VI HAR FØR denne plads forgaeves opfordret på i formanden for Region Hovedstade­n at fyre sig til selv grund af ovenståend­e. har siden med Vi på glaede konstatere­t, at Løkkes sundhedsre­form med nedlaeggel­se af regionerne det samme. Nu vil inkluderer reformen så tilmed at fjerne den største fejl nogen region. i

Sophie Haestorp Andersen udtaler Berlingske: til

’Hvis går fra at bruge Sundhedspl­atformen, vi vaek har man spildt naesten to milliarder kroner’.

RET BESET ER totalbeløb­et en del større. Men det er stadig med statsgaran­ti billigt sluppet forhold i hvad Haestorp Andersen og kompagnis regimente til, og deres system koste os alle, hvis man vil lader dem fortsaette.

 ?? FOTO: ASTRID DALUM ?? Liberal Alliance, Det Konservati­ve Folkeparti, Dansk Folkeparti og Venstre vil ifølge Berlingske smide Sundhedspl­atformen på losseplads­en.
FOTO: ASTRID DALUM Liberal Alliance, Det Konservati­ve Folkeparti, Dansk Folkeparti og Venstre vil ifølge Berlingske smide Sundhedspl­atformen på losseplads­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark