Ekstra Bladet

DANMARK ER GULDFAVORI­T

-

perfekt stykke arbejde.

Otte kampe og otte sejre siger det meste. To af sejrene var over Norge og Sverige, som begge var meldt ind blandt guldfavori­tterne. Den rolle kan Danmark ro- ligt tage på sig nu.

grunde til, at Danmark har vaeret så overbevise­nde. Her skal jeg blot naevne to. Nikolaj Jacobsen har fået perfektion­eret det danske overtalssp­il. Med Mikkel Hansen som en strålende dirigent har vi stort set ikke misset en eneste periode i overtal.

Det andet, jeg vil fremhaeve, er det danske forsvar. Undervejs mistede holdet René Toft Hansen som hører til blandt verdens bedste forsvarssp­illere. Men da han gik ud, gik

DER ER MANGE

Henrik Møllgaard ind og løftede arven på smukkeste vis. Og når det kniber med at daekke 6:0. går Danmark over til at daekke 5:1 med en helt utroligt velspillen­de Magnus Landin som den fremskudte. Det forsvar formåede Sverige aldrig at løse.

i de forrige kampe skulle vi først igennem en urolig periode. Nikolaj Jacobsen tog timeout efter et kvarter, hvor Sverige netop var kommet foran. Da havde Danmark braendt otte chancer, heraf flere af den rigtig store slags. Mikkel Hansen havde, som i den foregående kamp mod Egypten, vaeret den store synder.

Timeuoten hjalp for en stund. Der kom ilt til hjernerne.

MEN SOM

Mikkel Hansen begyndte at ramme inden for staengerne, og han lagde mange gode bolde, men svenskerne spillede klogt og udnyttede de udvisninge­r, som Danmark fik en stribe af.

Rasmus Lauge havde som playmaker svaert ved at få sit spil til at fungere. Han er normalt staerk mand mod mand, men han havde umådeligt svaert ved at traenge igennem det solide svenske 6:0-forsvar. Derfor var det nødvendigt at sprede spillet ud og bruge fløjene, og her var Magnus Landin og Lasse Svan atter engang utroligt sikre afsluttere.

stadig ikke for alvor kørte for Mikkel Hansen, blev han skiftet ud med Nikolaj Markussen, og en koncentrer­et dansk periode gjorde, at et svensk forspring på 12-9 blev hentet, således at holdene kunne gå til pause med 13-13.

Efter pausen kom der for alvor tempo i det danske spil og så løftede Mikkel Hansen og Rasmus Lauge sig markant. Nikolaj Jacobsen valgte – tvunget af omstaendig­hederne – denne gang at spille bredt og det gav bonus. Både Morten Olsen og Nikolaj Markussen bidrog til løjerne.

DA DET

vandt helt uden problemer den tidlige kamp i Boxen over Ungarn med 3526. Nordmaende­ne straffede konsekvent ungarernes mange tekniske fejl, og allerede midt i første halvleg havde Norge fuld kontrol over opgøret.

Det blev kattens leg med musen, og Norge kan nu se tilbage på en VM-kampagne, hvor det i otte kampe er blevet til syv sejre og blot et enkelt nederlag. Det var som bekendt til Danmark i det indledende gruppespil.

Norge møder Tyskland i den anden semifinale fredag, og dermed er det ikke umuligt, at vi får en ren nordisk finale i Boxen på søndag. Det kunne vaere sjovt.