Ekstra Bladet

FOR FULDE LANDINER

Storebror og lillebror strålede isaer før pausen, mens Mikkel Hansen og Rasmus Lauge lynede i anden halvleg – Danmark er klar til semifinale mod Frankrig i morgen

- JAN KJELDTOFT JAN JENSEN ANDERS JENSEN

Landin mig her, Landin mig der – og Danmark til Hamburg.

For fulde Landiner! Danmark klarede aerterne selv, slog Sverige med 3026, og folk og fae på heden og ude langs de mange, lange motorveje kan glaede sig til et gensyn på søndag.

I den tidlige eller sene kamp …

Vi sad sgu på laegterne og blev halvklamme i håndflader­ne i takt med, at Andreas Palicka blev ved med at plukke danske skud, når Mikkel Hansen da ikke selv smaskede splinter af traevaerke­t eller sendte et straffekas­t snert over trekantsam­menføjning­en.

Konspirati­onsteorier

Danmark kunne ganske vist tåle at tabe med fire til svenskerne og alligevel efterlade sorteper hos nordmaende­ne, der har haft naesten italiensk gang i konspirati­onsteorier­ne de sidste dage.

Brødrene højt mod nord var sikre på, at Danmark helst ville havde de blågule med på udflugten til Elben, og det skulle vel så vaere ud fra den betragtnin­g, at vi nødigt ville møde Norge i en finale? Selvforstå­elsen fejler intet på de kanter …

Rasmus Lauge startede saert blodfattig­t og et stykke fra det drev, den ihaerdige playmaker har demonstrer­et hidtil i VM.

Mikkel Hansen kom nok engang forfaerdel­igt fra start, men den slags har man set før, og alle troede, nummer 24 havde fundet formlen, da han til jubelbrøl fra Boxen hamrede to missiler ind til 6-7 og 7-7. Blot for at braende de to naeste.

Nikolaj Øris startede med at plaffe to ind og lobbe sin tredje kasse ind, men så blev han også fanget i det granvoksne svenske 6:0-forsvar, der er lige så sikkert, som at der er en milliard nåletraeer mellem Malmø og Stockholm.

Målene kom fra familien Landin. Storebror med otte redninger inden pausen, lillebror med fire stensikre bolde omsat til scoringer. Danmark gik fra 5-3 til 5-7, var bagud 9-12 og haltede efter frem til pausen, hvor 13-13 dog glimtede nogenlunde beroligend­e på tavlen.

Raketgear i rytme-Boxen

Fanden tog så ved såvel Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, der kom ud til anden halvleg i raketgear og med pedalen i bund.

Danmark spillede stadig med masser af fejl og mangler, men Boxen gik amok, når Missil-Mikkel kanonerede med succes – og sukkede dybt, da han braendte endnu et straffe. Nikolaj Markussen fik chancen og scorede to på fem, knaldede nakken i gulvet efter en bidsk svensk tackling.

Henrik Toft blev klappet ind på banen, og stormende bifald til Morten Olsen, da han et kvarter før tid erstattede en lidende Mads Mensah.

Endnu vildere, da Olsen fik scoret.

Folk i rytme-Boxen holder med sine folk, og det kan kun blive endnu mere vildt og larmende på søndag.

Vi sejled’ op ad åen, og når vi har vaeret lidt oppe og nede ad Elben, gør vi det sgu igen!

Landin mig her, Landin mig der – og Danmark til Hamburg

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Magnus Landin har vaeret en af de mest stabile spillere i den danske trup. Det blev til flotte scoringer og en solid opdaekning mod svenskerne.
FOTO: JENS DRESLING Magnus Landin har vaeret en af de mest stabile spillere i den danske trup. Det blev til flotte scoringer og en solid opdaekning mod svenskerne.
 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Verdenskla­sseMålene kom fra familien Landin. Storebror med otte redninger inden pausen, lillebror med fire stensikre bolde omsat til scoringer.
FOTO: JENS DRESLING Verdenskla­sseMålene kom fra familien Landin. Storebror med otte redninger inden pausen, lillebror med fire stensikre bolde omsat til scoringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark