Ekstra Bladet

HJERTEKNUS­ER OG FILOSOF

SPORTENS NYE SUPERSTAR: Stefanos Tsitsipas nedlaegger topspiller­e på stribe og udenfor banen falder den store fanskare for charmøren

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Tennisfans slikker sig om munden over hans aggressive og underholde­nde spil, hans enhåndsbag­hånd og hans – trods en højde på 193 cm – atletiske bevaegelse­r.

Og da ikke mindst de kvindelige af dem, der øjner en blanding af rockstjern­e og datidens idol, Bjørn Borg, når han saetter sit pandebånd og lufter det skaegomkra­nsede smil.

At samme grunde gør turnerings­arrangører og agenterne det samme, for han er ikke bare ved at slå sig helt til tops med sin ketsjer men også med umiskendel­ig charme og star quality. Endda tilsat et intellektu­elt staenk graesk filosof.

Egen Youtube-kanal

Egenskaber, som han markedsfør­er overfor den voksende fanbase via sin egen Youtube-kanal.

Til gengaeld er smilet ved at blive lidt mere anstrengt hos de etablerede topspiller­e, som han respekt- og frygtløst banker på stribe.

Forleden gik det ud over den regerende mester ved Australian Open, Roger Federer, og det samme kan ske for verdens-toeren Rafael Nadal, før etteren Novak Djokovic, som han bankede for nylig i Toronto, kan vente i finalen.

I samme, canadiske turnering blev han den yngste spiller på ATP-turen, der har slået fire Top 10-spillere på stribe. Dengang var han ranglisten­s nummer 161. Nu står han på taerskelen til Top 10.

Okay, her er navnet så: Stefanos Tsitsipas.

Et navn, der i disse dage klinger saerdeles godt i den store graekerkol­oni i Melbourne og selvfølgel­ig hjemme i Athen og omegn.

Troede han skulle dø

Men den ganske tennisverd­en kunne såmaend have mistet sin nye stjerne for tre år siden, hvor han i nogle frådende bølger ud for Kretas kyst selv troede, han skulle dø. Sammen med en ven sprang han tankeløst fra en sauna ud i havet.

– Vi anede ikke, hvor farligt det var, og vi var meget taet på at drukne i de vilde bølger. Vi prøvede at kaempe os mod land, men det var nytteløst, og vi kunne dårligt traekke vejret. Vi var meget taet på at dø, men på en eller anden måde overlevede vi, har han fortalt The Times.

– Den oplevelse vaekkede mig lidt. Det gik op for mig, hvor ligegyldig­t alt andet er i forhold til livet. Den hjalp mig til at blive klogere og staerkere, fysisk som mentalt.

Hans taknemmeli­ghed for livet kan man opleve i de videoer, han laegger ud. De er optaget med profession­elt udstyr, som han har med overalt, og han laegger mange kraefter redigering.

– At vaelge musikken er det svaereste. Det kan jeg bruge mange timer på, for det er musikken, der følelsesma­essigt forklarer publikum, hvordan de skal forstå videoen.

– Der er ikke mange, der har mulighed for at rejse. Jeg har faetre og kusiner, der ville elske det, men som ikke har muligheden, fordi de ikke spiller tennis. De må passe deres jobs. Jeg føler mig meget heldig ved, at jeg kan se alle de smukke steder, siger Tsitsipas.

Der er masser af variation i mit spil, og mine modstander­e ved aldrig, hvad de kan forvente

– Jeg sidder ikke på mit vaerelse og spiller computersp­il. Det er bedre at gå udenfor og opleve og skabe noget.

Hans Twitter-konto er en samling af filosofisk­e tanker og observatio­ner.

Ikke på højtravend­e niveau med de berømte landsmaend, Sokrates, Platon og Aristotele­s, men med sans for hverdagens indtryk.

Som da han levende beskrev, hvordan han ankom til New York:

’Når du fotografer­er personer i farver, fotografer­er du deres tøj. Når du fotografer­er i sorthvid, fotografer­er du deres sjaele’.

 ??  ??
 ?? FOTO: JEWEL SAMAD/RITZAU SCANPIX ?? Den nye Bjørn Borg– Jeg sidder ikke på mit vaerelse og spiller computersp­il. Det er bedre at gå udenfor og opleve og skabe noget, fortaeller graeske Stefanos Tsitsipas.
FOTO: JEWEL SAMAD/RITZAU SCANPIX Den nye Bjørn Borg– Jeg sidder ikke på mit vaerelse og spiller computersp­il. Det er bedre at gå udenfor og opleve og skabe noget, fortaeller graeske Stefanos Tsitsipas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark