Ekstra Bladet

’Jeg er sulten og angriber hele tiden’

- troels

Hans far, Apostolos, sagde sit job op for at blive hans traener. Men sportsgene­rne kommer mest fra moderen, Julia. Hun har selv toppet juniorerne­s rangliste, mens hendes far, Sergei Salnikov, som fodboldspi­ller vandt olympisk guld med Sovjet i 1956.

Og Stefanos, der er det første, seriøse bud på en graesk grand slam-finalist i den nye aera, er bestemt ikke fremmed overfor selv at skabe ny familiaer storhed. På det punkt er han knap så filosofisk:

– Jeg er i stand til at gøre det meste på en bane, til at slå en hvilken som helst modstander. Jeg er sulten, og jeg tror på mig selv.

– Jeg er aggressiv, ja. Jeg er der hele tiden. Uanset stillingen angriber jeg altid. Der er masser af variation i mit spil, og mine modstander­e ved aldrig, hvad de kan forvente.

Idolet er Federer

Som ti-årig forlod han den dobbelte baghånd for kun at slå med den ene hånd – som sit idol, Roger Federer, og mange kan se en lighed.

– I er ved at overvaere et vagtskifte, sagde John McEnroe i mikrofonen, da han gik på banen for at interviewe 20-årige Tsitispas efter de fire flotte saet mod Federer, 37.

– Ja, helt sikkert, respondere­de schweizere­n bagefter.

– Han siger meget, og jeg holder meget af ham, men den har jeg hørt i ti år. Men Stefanos har virkelig gjort det godt det seneste halvandet år, hvor han har slået mange store navne. Det er det, der skal til, for at nå naeste nivaeu.

– Jeg kan afgjort se ham højt på ranglisten i mange år.

Her jagter Tsitsipas den gamle garde i slipstrømm­en på den et år aeldre tysker Alexander Zverev (verdens nummer 3) men foran de 19-årige stortalent­er, Denis Shapovalov fra Canada og australske Alex de Minaur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark