Ekstra Bladet

FLYVENDE START

MARTIN BRAITHWAIT­E har oplevet et par sindssyge uger med scoringer mod Real Madrid og Barcelona

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

Det kan gå staerkt i fodbold. Rigtig staerkt. Men helt så staerkt, som det er gået for den danske landsholds­spiller Martin Braithwait­e, havde alle nok ikke forventet.

For kort tid siden var han langt fra spilletid i sin engelske klub Middlesbro­ugh, men pludselig kom muligheden for et lejeophold hos spanske Leganés, og så kiggede Braithwait­e sig ikke tilbage.

Sidst han fik spilletid for Middlesbro­ugh, var 1. december i 0-3-nederlaget på hjemmebane til Aston Villa.

Men i sidste uge blev han først matchvinde­r mod Real Madrid i Copa del Rey, inden han tre dage senere blev målscorer mod Barcelona på Camp Nou.

Jeg har laert, at et positivt mindset og hårdt arbejde altid betaler sig

At en dansker scorer mod de to spanske giganter i samme saeson, er en bedrift, som kun Bent ‘Turbo’ Christense­n formåede i sin tid i Compostela i midten af 1990’erne.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg er sindssygt glad. Jeg har laert en masse ting. Jeg har laert, at et positivt mindset og hårdt arbejde altid betaler sig.

– Er du tålmodig og arbejder hårdt, skal tingene nok gå din vej. Det giver mig endnu mere blod på tanden, siger danskeren til Ekstra Bladet om sin succes.

Trives i kaos

Selv peger han på, at han trives i kaos.

– Det er en speciel situatione­n. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg kan godt lide at vaere på bar bund.

– Det er et helt nyt land, jeg ikke kender.

– Jeg kender ikke spillestil­en, jeg kender ikke sproget, byen er helt ny, jeg har ikke noget sted at bo endnu. Jeg kan godt lide det.

– Det er spaendende, og jeg tror, det er der, du laerer allermest om dig selv, når du er ude i ingenting og skal laere noget nyt.

– Dér udvikler man som person.

– Udefra taenker folk måske, at der er mange ting at sig forholde sig til, men jeg er egentlig bare afslappet og nyder situatione­n, siger han og fortaeller, at han efter en periode på hotel nu har fundet et hus til sig selv.

Ikke tid til at nyde

Men selvom det er gået staerkt, har Braithwait­e ikke tid til at nyde den personlige succes med målene mod Real Madrid og Barcelona.

– Udefra ser det måske lidt vildere ud, end jeg har oplevet. Når du står i det, er det som om, du ikke rigtigt taenker over det, hvor stort det egentlig er.

– Som person saetter jeg mig altid mange mål og har masser af ambitioner. Der skal hele tiden ske noget nyt, så jeg har ikke så meget tid til bare at laene mig tilbage og taenke ‘wow, hvor er det alligevel vildt’.

– Når du er midt i det, er du midt i det.

– Men selvfølgel­ig, når du ser på det, er det sjovt, hvordan ting aendrer sig i fodbold.

– Fra den ene dag til den anden er jeg pludselig i den spanske liga og spiller mod

At lige pludselig at stå i ligaen og maerke, at det klikker fra dag ét … Det er kraftedme fedt

nogle af de bedste i verden. Når du går banen mod så gode fodboldspi­llere, vil du måle dig med dem.

– Jeg siger til mig selv, at det er lige meget, hvor mange penge de er vaerd, fordi det betyder ikke noget. De penge kan de ikke tjene på banen – der handler det bare om mig og dem.

Intet at bevise

Braithwait­e er udlejet til Leganés resten af saesonen, og allerede nu er han braendt varm på et permanent skifte til spansk fodbold. For det har ikke vaeret en dans på roser i England, alligevel har han intet i klemme der, fortaeller han.

– Jeg føler ikke, jeg har noget, jeg skulle bevise – bortset fra over for mig selv. Jeg saetter en masse pres på mig selv, og jeg føler ikke, at det, der er sket i Middlesbro­ugh, er gået udover min selvtillid. Jeg har som sådan ikke følt, at jeg ikke kunne vaere en god spiller, fordi vi spillede jo ikke rigtigt fodbold.

– Jeg har altid vaeret fascineret af spansk fodbold. At lige pludselig at stå i ligaen og maerke, at det klikker fra dag ét … Det er kraftedme fedt.

– Det viser også bare, at det har betalt sig at vaere tålmodig.

Leganés møder lørdag Eibar i La Liga.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Spansk eventyr– Jeg føler ikke, jeg har noget, jeg skulle bevise – bortset fra over for mig selv, fortaeller Martin Braithwait­e fra det spanske.
FOTO: RITZAU SCANPIX Spansk eventyr– Jeg føler ikke, jeg har noget, jeg skulle bevise – bortset fra over for mig selv, fortaeller Martin Braithwait­e fra det spanske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark