Ekstra Bladet

TAM GENFØDSEL

PUBLIKUM BLEV VAEK: K.B. Hallen er tilbage på den københavns­ke musikscene

- LARS SEJR FOTO: PER LANGE ls@eb.dk

Hvor var I dog henne?

Torsdag aften skulle vaere en festdag. En hyldest og et comeback til et af landets mest ikoniske spillested­er, der efter en brand i 2011 har kostet 220 millioner kroner at genopbygge. Men K.B. Hallen blev svigtet af publikums manglende fremmøde.

Først til at indtage den nye K.B. Hallen var Svend og Jane Hougaard Christense­n, der var mødt op sammen med Tina Clausen.

– Vi kom klokken 18 (hvor dørene åbnede, red.), fordi vi troede, der ville vaere rigtig mange, og så ville vi gerne have en plads, fortalte Jane Hougaard Christense­n, der dog ikke fik problemer med at finde et ledigt saede.

Da dørene blev åbnet for første gang i Københavns nye multihal stod der i bedste fald 60 personer klar og ventede. Inklusive pressefolk­ene.

Manglende latterbrøl

Selv om det blev bedre med fremmødet, fik K.B. Hallen aldrig den forløsning, man havde håbet. Lyden var god, jovist, men da konferenci­er Per Vers konstatere­de, at det var stort at stå foran et fyldt K.B. Hallen, burde det have givet aftenens største latterbrøl. For hallen blev aldrig forløst torsdag aften, hvor der både var foragt over ølpriserne på 50 kroner for 0,4l og aergrelse over programmet, der ikke rummede ét eneste A-navn.

Hallen kan rumme 4.900 publikumme­r og arrangøren forventede, at omkring 2.000 ville dukke op. Mange af dem gratister i VIP'en.

Glad og stolt

Det manglende fremmødte gjorde dog ikke Mathias Ambech og kaeresten Nanna Fleron Darby noget. De var mødt op til åbningen af K.B. Hallen af en helt saerlig årsag. Mathias Ambech er elektriker og har vaeret med til at bygge vaerket.

– Jeg har vaeret med lige siden, det var et jordhul. Jeg kan stadig klart huske, hvordan det var, da vi skulle udligne gulvet i kaelderen, fortalte han med et smil.

– Man tager det bid for bid, for man kan meget hurtigt blive overvaelde­t. Jeg er sgu glad i dag. Og stolt også, sagde han.

Mens den aeldre del af publikum kunne skaeve til listen over optraedend­e kunstnere og for manges vedkommend­e nok kun genkende efternavne­t Helmig, så var det anderledes for de mange fremmødte unge.

Bedre end Royal Arena

Det fortalte Anna Therkelsen, 18, og Emma Buch, 19.

– Jeg synes, det er fedt. Det er meget ung musik og meget det nye. Det er De Danske Hyrder og Hugo Helmig, som vi er kommet herud for at høre. Lyden er fin, der er ikke for meget bas, og man kan tydeligt høre sangeren. Der er intet, der overdøver andet, lød det fra Emma Buch, mens Anna Therkelsen sendte roser til stedets lydmaend.

– I forhold til inde i Royal Arena, så er lyden meget bedre her.

Tina Clausen har tidligere vaeret til koncert i K.B. Hallen, og hun gaetter på, at det var ’engang i 1970’erne’. Meget er sket siden, lyder dommen fra Tina Clausen.

– Jeg kan godt se, at buestilen er her endnu, men resten er noget helt andet. Før i tiden var det parketgulv­e og trae, der passede til. Jeg synes, det nye er flot, siger hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? K.B. Hallen braendte ned i 2011.
FOTO: KENNETH MEYER K.B. Hallen braendte ned i 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark