Ekstra Bladet

Selv med dårlig musik lød den nye K.B. Hallen godt

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Det er sjaeldent, man går til koncert og er mere spaendt på bygningen end musikken, men sådan var det, da K.B. Hallen blev genåbnet af en stribe relativt ukendte danske popnavne.

Den legendaris­ke multihal på Frederiksb­erg lagde scene til ikoner som blandt mange andre The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Bob Dylan og Beastie Boys laenge inden, den braendte i 2011, da noget pap kom for taet på en halogenlam­pe i forbindels­e med en sexmesse.

Det var hverken saerligt sexet eller brandfarli­gt, da ’talenterne’ Kops, De Danske Hyrder og Ea Kaya åbnede genåbninge­n som de første af hele 12 bands og solister.

Det var dog Hallens skyld.

Halvtom sal

ikke K.B. Udefra ligner den en noget klinisk og fimset mintpastil, men indvendig minder den på godt og ondt om den gamle udgave. Mest godt.

K.B. Hallen har fået en ansigtsløf­tning, der klaeder den, og selvom en halvtom sal fremkaldte spøgelsess­temning, så følte man sig godt tilpas ude på Peter Bangs Vej.

Den er kvadratisk, praktisk, god.

Hvad skal det ikke ende med, når der kommer talentfuld­e talenter på scenen? Og i højttalern­e?

Lyden var langt bedre end musikken, så D-A-D, Nephew, Benal og deres mange fans kan godt begynde at glaede sig til de udsolgte koncerter de kommende måneder.

Vigtig størrelse

Ifølge arrangøren har K.B. Hallen anno 2019 forøget kapacitete­n fra 3000 til 4900, men hvis de vil klemme små 5000 ind, så kommer vi til at stå så taet, at poptøserne ikke kan få telefonern­e op af lommen, når de vil fotografer­e Take That til sommer.

Størrelsen er imidlertid vigtig. Mens K.B. Hallen lå i ruiner, savnede hovedstade­n et koncertste­d, der var mindre end Royal Arena og større end Store Vega. Og bedre end dødtriste Tap1, Forum og Valby Hallen.

Renovering­en af Falconer Salen er tilsynelad­ende også ved at vaere faerdig, så hvis vi desuden lige kunne få bygget Parken helt om, så er København jo efterhånde­n ved at have indbydende musikscene­r i alle størrelser. Tillykke med det.

Laes anmeldelse­n af hele arrangemen­tet på eb.dk/musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Hvis arrangører­ne vil klemme små 5000 mennesker ind, så kommer vi til at stå så taet, at poptøserne ikke kan få telefonern­e op af lommen, når de vil fotografer­e Take That til sommer.
FOTO: PER LANGE Hvis arrangører­ne vil klemme små 5000 mennesker ind, så kommer vi til at stå så taet, at poptøserne ikke kan få telefonern­e op af lommen, når de vil fotografer­e Take That til sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark