Ekstra Bladet

Hvidovre: Overvejede at droppe salg

-

Bandidos har haft til huse på Kirkegade i Hvidovre i 16 år. Men for godt et halvt år siden blev Nybolig sat på opgaven med at finde købere.

Lars Lützhöft fra Nybolig fortaeller, at der blev underskrev­et en købsaftale med nogle håndvaerke­re, men at selve salget ikke er endeligt, før kommunen godkender, at de må lave det om til et dobbelthus.

– Så sidst jeg talte med saelgerne, var de ved at vaere så utålmodige, at de overvejede at droppe det og flytte tilbage, fordi de følte, at kommunen trak det ud. Men planen var, at de ville saelge det og finde noget laengere ud af byen, hvor de ikke generede nogen, siger ejendomsma­egleren.

– Baerer ejendommen praeg af, at det har vaeret en rockerborg?

– Den er fuldstaend­ig tømt for alt, så det kan man faktisk ikke se. De har pillet alt ned, så det er egentlig bare et stort, tomt hus på 400 kvadratmet­er. Men man kan godt se, at der har vaeret en bar. Det skal der jo vaere sådan et sted.

Han håber på, at aftalen snart kan komme i hus.

– Det er en lidt speciel sag at skulle saelge, fordi alle i Hvidovre kender den. Men jeg tror også, at alle har det sådan, at hvis det kunne ligge andre steder end midt i et boligkvart­er, ville det vaere fint for alle.

Loven skal aendres

Borgmester­en i Hvidovre, Helle Adelborg, fortaeller, at byggesagen bliver behandlet på et ekstraordi­naert møde 29. januar.

Hun mener helt klart, at politiets indsats og det samlingsst­edsforbud, der blev nedlagt, har haft betydning for rockernes flytning.

– De kan jo reelt ikke bruge ejendommen, siger borgmester­en, der efterlyser redskaber til at undgå en lignende situation.

– Derfor har vi også foreslået, at loven bliver aendret, så der bliver taget hensyn til, hvor rockerborg­en er placeret. Og at i tilfaelde, hvor det er i et boligkvart­er, at samlingsst­edsforbudd­et så kan forlaenges til seks måneder, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark