Ekstra Bladet

Passagerer fra dødstoget fik talt ud om ulykken

TRAGEDIEN PÅ STOREBAELT­SBROEN: På Hotel Nyborg Strand blev der i går givet svar på mange af de spørgsmål, der har traengt sig på efter ulykken, der kostede otte mennesker livet

- JULIE TERMANSEN CHRISTINA EHRENSKJÖL­D deltagere i dag, der udtrykte utilfredsh­ed med indsatsen i forbindels­e med ulykken? jt@eb.dk; ehren@eb.dk

91 passagerer og pårørende fra det DSB-tog, der 2. januar forulykked­e på Storebaelt­sbroen, mødte i går op på Hotel Nyborg Strand for at tale sammen om ulykken.

Toget blev ramt af en container fra et modkørende godstog. Otte mennesker livet.

Men det var ikke kun for at tale med hinanden og dele erfaringer og minder om ulykken, at de mødtes.

32 myndigheds­personer var også inviteret til mødet. Alle havde vaeret til stede før, under eller efter ulykken. De skulle vaere med til at svare på de spørgsmål, som passagerer­ne måtte have. Og spørgsmåle­ne var mange.

Klar til at svare

Det fortalte Arne Gram, politidire­ktør ved Fyns Politi på et kort pressemøde i går eftermidda­g. Til pressemøde­t var der mødt et panel af fem mand. Heriblandt repraesent­anter fra Region Syddanmark, DSB og Havarikomm­issionen.

– Vi har taenkt meget over, hvordan vi skulle arbejde os igennem det store indtryk, som er efterladt hos rigtig mange mennesker på baggrund af den tragiske ulykke. Det stod os hurtigt klart, at der kunne vaere behov for også at adressere de spørgsmål, som typisk melder sig nogen tid efter, at man har vaeret udsat for en alvorlig haendelse.

– Vi stod til rådighed for de rigtigt mange spørgsmål, som måtte traenge sig på. Og der kom rigtigt mange spørgsmål, fortalte han.

Men hvad spørgsmåle­ne konkret havde handlet om, kunne pressen ikke få svar på.

Det var tiltraengt

Politidire­ktør Arne Gram gjorde det klart for den fremmødte presse, at mødet hverken var for deres interesse eller for politiets. Det var udelukkend­e for, at de mennesker, som var blevet påvirket af ulykken, kunne få svar pår nogle af de spørgsmål, som de måtte have.

– Maengden af de fremmødte mennesker, spørgsmåle­ne, men også maengden af spørgsmål, gjorde det klart, at et sådan møde var tiltraengt, fortsatte han.

Vogtede for døren

Otte mennesker mistede livet i ulykken, og netop de pårørende til de mennesker, var ikke inviteret med i dag.

For dem bliver der holdt et saerskilt møde senere, forklarede Arne Gram.

Mødet foregik på Hotel Nyborg Strand, så taet ud til vandet at Storebaelt­sbroen og dermed ulykkesste­det var nemt at skue til.

Fyns Politi havde på forhånd

Også maengden af spørgsmål gjorde det klart, at et sådan møde var tiltraengt

– Som jeg tolker mødet, så var der tilfredshe­d, der var ikke sådan kritiske spørgsmål, men der er selvfølgel­ig ting, som skal afklares. Blandt andet det her med ventetid. Folk har en forestilli­ng om, at vi kan vaere der to sekunder efter, og det kan vi ikke, sagde Anders Gram.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? I går fik de øvrige passagerer mulighed for at spørge ind til alt det, der har traengt sig på siden ulykken 2. januar.
FOTO: ANTHON UNGER I går fik de øvrige passagerer mulighed for at spørge ind til alt det, der har traengt sig på siden ulykken 2. januar.
 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? 37-årige Jack Andersen, der slap nådigt fra togulykken, havde ikke lyst til at møde frem på Hotel Nyborg Strand.
FOTO: ANDERS BROHUS 37-årige Jack Andersen, der slap nådigt fra togulykken, havde ikke lyst til at møde frem på Hotel Nyborg Strand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark