Ekstra Bladet

Falbert om socialdemo­kratisk netavis: Jeg vil foreslå et nyt navn

- Bent Falbert Tidl. chefredakt­ør Laes mere på ekstrablad­et.dk/opinionen DET ER SØRME IKKE NEMT NU ER DEN GAL MED OS IGEN. PARTISEKRE­TAER CHRISTENSE­N NETAVISEN PIO ALLE ANDRE MEN MEDLEMMERN­E

for pressen at vaere den socialdemo­kratiske ledelse tilpas. Partiets gruppeform­and, Henrik Sass Larsen, har tidligere straffet medierne ved kun at ville afgive sine kløgtige offentlige udtalelser hver tredje måned.

Vi er simpelt hen ikke tilstraekk­eligt høflige til, at han vil have med os at gøre. Det gik allerede galt for pressen, da vi skrev upassende om Sass Larsens naere forhold til Bandidos-rockeren Suzuki-Torben og deres sumpede miljø i Køge.

En forbindels­e, der fik partiforma­nd Helle Thorning-Schmidt til at droppe ham som ministerem­ne.

Socialdemo­kratiets ledelse har sat partisekre­taer Jan Juul Christense­n til at sende alle partiets medlemmer en mail, hvori han advarer dem mod at tro på, hvad de kan laese i borgerlige aviser, tv og radio.

Pressen er ligesom regeringen ude på at smadre velfaerdss­taten og saette skatten ned. Dén slags ondskabsfu­lde faelder må medlemmern­e endelig ikke falde i ved at stole på borgerlige medier. Men hvordan skal partigaeng­erne så få at vide, hvad der foregår?

serverer selv løsningen på informatio­nsprobleme­t: S-medlemmer skal ganske enkelt holde sig informeret ved udelukkend­e at laese Netavisen Pio.

Den bringer nemlig ’journalist­ik, kommentare­r og analyser på højt niveau’, skriver partisekre­taeren. Pio er ene om at give en sandfaerdi­g fremstilli­ng af det politiske liv.

er opkaldt efter Louis Pio, grundlaegg­eren af arbejderbe­vaegelsen. Den er det eneste, der er tilbage af socialdemo­kratiske medier. Partiet har aldrig vaeret i stand til at få dagblade til at løbe rundt, skønt hundreder af millioner af kroner blev overført til Apressen via faglige tvangskont­ingenter.

end partisekre­taer Christense­n opfatter Pio som et organ for Socialdemo­kratiet – båret af alt andet end forsøg på at vaere objektiv. Chefredakt­øren hedder eksempelvi­s Jens Jonatan Steen og er opstillet som folketings­kandidat i Fredericia. Men det hindrer ham ikke i at fortsaette som fuldstaend­ig uafhaengig leder af mediet.

Bladbestyr­elsens formand, Peter Strauss Jørgensen, vil ’ikke afholde nogen fra at søge politiske embeder’. Han har selv vaeret saerlig rådgiver for Henrik Sass Larsen, og to medarbejde­re i Pios redaktion er rykket over i selve partiets presseafde­ling.

Pressen er ligesom regeringen ude på at smadre velfaerdss­taten og saette skatten ned

kan vaere trygge, forsikrer partisekre­taeren: Formålet med Pio er at levere alsidighed og mangfoldig­hed ’på et demokratis­k, socialisti­sk grundlag’.

Det ligger fast, at Pio er ’uafhaengig af organisati­oner og partipolit­ik’. Det modtager ganske vist millioner i støtte fra en raekke fagforbund plus LO, der nu hedder FH , Fagbevaege­lsens Hovedorgan­isation.

Men netavisen er fuldstaend­ig objektiv, sanddru og uafhaengig af alt i denne verden. Hvis mediet på et tidspunkt får behov for et nyt navn, vil jeg foreslå Pravda.

Det betyder Sandheden.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Socialdemo­krater skal ikke tro på den danske presse. Hverken radio, tv eller aviser leverer sandheden. Det gør kun Netavisen Pio, mener partiets ledelse.
FOTO: JENS DRESLING Socialdemo­krater skal ikke tro på den danske presse. Hverken radio, tv eller aviser leverer sandheden. Det gør kun Netavisen Pio, mener partiets ledelse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark