Ekstra Bladet

Nu er hun harm

- Svend Erichsen Teglvaerks­vej 6 Nivå

I Halsnaes må politikere ikke besøge skoler, plejehjem og andre offentlige institutio­ner under en valgkamp. Det er en uskreven regel, som ifølge borgmester­en lige så godt kan komme frem i lyset.

Pia Kjaersgaar­d er harm, og hun støttes af chefforske­r ved Danmarks Medie- og Journalist­højskole Roger Buch, der er bekymret over kommunens uskrevne regler.

Chefforske­ren må have misforståe­t begrebet ytringsfri­hed – det er en ret til at ytre sig frit i det offentlige rum og de medier, som vil viderebefo­rdre dem, men det er ikke en ret til at møve sig ind hvor som helst i privatsfae­ren.

Vi kender alle billeder af politikere, der i valgkampen­s hede dikker små børn og viser deres omsorgsgen for demente plejehjems­beboere.

Ledelsen synes måske, at deres område så får opmaerksom­hed, men kan ikke tage beslutning­en hen over hovedet på børn/foraeldre eller svage beboere og deres pårørende.

Det er i min optik misbrug og propaganda, og borgmester­en udviser rettidig omhu for demokratie­t og sine borgere, mens Pia Kjaergaard­s harme undertrykk­er deres ytringsfri­hed og ret til frit at vaelge.

Hvad private virksomhed­er så tillader af politikerb­esøg, er deres sag, for her er medarbejde­rne voksne mennesker, der kan stå frem – hvis de ellers vover.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Folketinge­ts formand, Pia Kjaersgaar­d, har svaert ved at se fornuften i Halsnaes Kommunes forslag.
FOTO: STINE TIDSVILDE Folketinge­ts formand, Pia Kjaersgaar­d, har svaert ved at se fornuften i Halsnaes Kommunes forslag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark