Ekstra Bladet

GULDJAGTEN STARTEDE PÅ GUADELOUPE

MERCI! Frankrig foraerede Danmark små to uger i caribisk luksus med rom, grillbøffe­r, badebukser, røverhisto­rier og et landshold, der fandt sig selv

-

HAMBORG (Ekstra Bladet): Da Nikolaj Jacobsen engang sidste forår modtog en invitation til det danske landshold om en rask junitur til Guadeloupe, var han formentlig nødt til lige at konsultere Google Maps for at finde det tropiske paradis ude midt i det azurblå, caribiske hav.

Invitation­en kom fra det franske håndboldfo­rbund, der manglede nogen at lege med.

12 dage med alt betalt, to landskampe, traening under lidt anderledes forhold i 35 graders varme. Hvis I kommer til Paris, betaler vi resten. Husk badebukser!

Nikolaj Jacobsen sagde ja tak!

Hyggede sig gevaldigt

De to landshold rejste sammen og hyggede sig gevaldigt og hvis Danmark i aften slår Frankrig, er der al mulig grund til at sige ’merci’.

– Vi spillede to kampe og havde tid til stranden, vi fik lov til at nyde lidt rom og en god grillet bøf.

– Det var en fantastisk tur for os, fortaeller Nikolaj Jacobsen.

Henrik Møllgaard ved, at traette spillere nu traekker på vitaminern­e fra i sommer:

– Vi fik brugt en masse timer sammen. Om det var på hotelvaere­lset, stranden eller når vi var ude at spise, så var det på nogle andre betingelse­r, end når vi er samlet på Scandic i Sydhavnen. Vi var tvunget til at vaere sammen, og der var ikke ret meget håndbold – men der var al mulig andet gøgl og gak i stedet for.

– Vi kan sagtens kalde det teambuildi­ng på den måde, at vi fortalte røverhisto­rier, snakkede gamle minder, og de unge, der var med, blev indført i gamle historier om Kasper Søndergaar­d og Lars Christians­en.

– Sådan en tur skaber en faelles fortaeller­amme og forståelse af, hvad det er, det her landshold går ud på. Den får man ikke ved at sidde sammen til tre måltider om dagen på Scandic, siger Henrik Møllgaard.

Lasse Svan, der er uddannet coach:

– Vi kom taettere sammen som gruppe, og for nogle af de unge drenge som Magnus Landin, Lasse Møller, Magnus Saugstrup var det var en nemmere måde at bryde de barrierer, der kan vaere mellem unge og gamle spillere. Jeg er sikker på, der var en bagtanke med, at vi skulle derhen, og turen gav helt sikkert pote. Det er jo fint nok, at unge drenge har respekt for de gamle, men de skal heller ikke vaere bange for dem. Sådan har det måske vaeret tidligere, og sådan havde jeg det også selv, da jeg startede. Jeg var lidt nervøs for at snakke med de helt gamle drenge, siger veteranen.

– Vi havde en god snak om semifinale­n sidste år og generelt om slutrunden, hvor der var et par svipsere undervejs. Vi skal vaere i stand til at stille større krav til hinanden.

– Hvad betyder det i praksis?

– At vi f.eks. ikke bare ser til, hvis nogen ikke gør det, de skal. Det var isaer traeningen, vi havde fokus på. Den kunne nogle gange blive lidt for afslappet, og det

Jeg er sikker på, der var en bagtanke med, at vi skulle derhen, og turen gav helt sikkert pote

har vi strammet meget op. Traeninger­ne op til og under dette VM har vaeret vaesentlig­t bedre end tidligere, siger Lasse Svan, og tilføjer:

– Folk må godt blive kede af det, hvis de får kritik – for kritik er godt og betyder, vi gerne vil hjaelpe hinanden.

– Kan man traekke tråde fra Caribien til den semifinale, I står i nu? – Helt sikkert!

– Så hvis I slår Frankrig kan vi roligt sige merci – tak fordi I gav os en tur? – Ha, det kan vi sagtens gøre!

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Guadeloupe er ikke det vaerste sted at komme på traeningsl­ejr.
FOTO: RITZAU SCANPIX Guadeloupe er ikke det vaerste sted at komme på traeningsl­ejr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark