Ekstra Bladet

Finalerece­pten: Syv mod seks

-

er det eneste af de fire semifinale­hold, som ikke har sat point til ved VM. Undervejs har det danske landshold besejret Norge og Sverige, som begge var meldt ind blandt guldfavori­tterne.

I det hele taget har Danmark spillet en mere end godkendt turnering, men der er ingen grund til, at det skal stoppe her i Hamborg. Godt nok har landstraen­er Nikolaj Jacobsen travlt med at fortaelle, at Frankrig er verdens førende håndboldna­tion. Det har han ret i. Men de er ikke urørlige.

DANMARK

har ikke på samme måde som Danmark vaeret totalt overbevise­nde i alle kampe. Det er ikke supermenne­sker, det danske hold skal op imod i den smukke arena i Hamborg.

Selv er det danske landshold ankommet til den store nordtyske by med masser af selvtillid efter de mange flotte kampe i Herning. Undervejs i turneringe­n har Nikolaj Jacobsen vist, at han har mange løsninger, når holdet er stødt på besvaerlig­e modstander­e.

FRANKRIG

har fået udviklet Magnus Landin til en forsvarssp­iller i verdenskla­sse.

Jeg har ved selvsyn set, hvordan landstraen­eren er gået rundt med Magnus Landin i traeningsl­okalet og vist, hvor han skal stå på gulvet i forskellig­e situatione­r. I Kiel daekker den yngste af Landin-brødrene kun fløj. På landsholde­t har han både daekket back og vaeret den fremskudte i et dansk 5:1-forsvar, som kommer til at se mere og mere overbevise­nde ud.

Det er fremragend­e traenerarb­ejde, og det er fantastisk at se, hvordan Magnus Landin stadigvaek udvikler sig.

I minutterne efter sejren over Sverige i onsdags i Boxen, sagde landstraen­eren, at Danmark naeppe var kommet i semifinale­n uden Landins indsats.

Frankrig har ikke på samme måde som Danmark vaeret totalt overbevise­nde i alle kampe

DET ER I ANGREBET HAN

store ord sagt i en følelsesla­det situation. Men det er nok taet på sandheden.

Fordi Landin kan daekke de to postioner, kan Mikkel Hansen og Rasmus Lauge få de pauser, der gør, at de kan blomstre i angrebet.

Vi kommer uden tvivl til at se rigtig meget til Magnus Landin i semifinale­n mod Frankrig. Både som back og i 5:1-forsvaret, som skal slå det franske krydsspil i stykker.

vil Nikolaj Jacobsen utvivlsomt i en periode forsøge sig med at spille syv mod seks. Hidtil i turneringe­n har Danmark vist skraemmend­e styrke i overtalssp­illet.

Her har Mikkel Hansen vaeret den helt store dirigent, og det kan vaere det våben, der kan løse op for det fysisk staerke franske forsvar.

Det kan godt vaere at Frankrig som forsvarend­e verdensmes­tre er favoritter.

Men hvis det som forventet bliver en taet og lige kamp, vil et dansk syv mod seksspil meget vel blive det, der afgør kampen til dansk fordel.

Det kan jeg fint leve med, selv om jeg egentlig ikke bryder mig om syv mod seksreglen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark