Ekstra Bladet

De danske jokere Nikolaj Markussen: Mit job er at holde mig klar

-

blikum i Herning med noget godt håndboldsp­il. Det er den udvikling, jeg gerne vil have med holdet.

– Kan Danmark og Frankrig overraske hinanden?

– Det bliver svaert. Frankrig kan spille flere forskellig­e former for forsvar. Jeg synes også at vores 6:0 og 5:1-forsvar har fungeret ganske fint i turneringe­n. Det kan man måske overraske hinanden lidt med. Og så er der noget syv mod seksspil, som kan blive en faktor.

I den roligere afdeling sagde den franske

Vi kender hinanden rigtig godt. Vi har spillet mange kampe mod hinanden, og det er altid meget vanskelige kampe for os. assistentt­raener:

– Hvad er Danmarks største styrker?

– De spiller naesten på hjemmebane, og det er altid en kaempe fordel. Danmark er rigtig gode i det offensive spil og har nogle gode skytter, og det er derfor meget vanskeligt at forsvare mod dem.

– Deres kontraspil er meget imponerend­e, og derfor vil det blive en meget svaer kamp.

– Vi ved, de vil gøre brug af det, og de finder mange løsninger i syv mod seksspille­t, men vi har nogle strategier mod det. Vi vil udfordre dem og finde løsninger.

– Det er dog ikke nemt, fordi man skal kaempe mod en ekstra spiller på banen. HAMBORG (Ekstra Bladet): Den 211 centimeter danske skytte Nikolaj Markussen har stået noget i skyggen af Danmarks stjerne Mikkel Hansen på venstre back-positionen. Han har brugt meget tid på at gøre sig klar enten forgaeves eller for korte indhop.

I kampen mod Sverige gjorde han alvor sit indtog i turneringe­n, da Mikkel Hansen spillede en skidt første halvleg.

– Det er mit arbejde at holde mig klar hele kampen, og så var det bare rart at komme ind og saette et positivt aftryk på kampen, siger Markussen.

Et par mål blev banket i kassen, men så blev venstrebac­ken taget ud efter et fald. Desvaerre slog Markussen sit baghoved efter en svensk tackling. Det betød en tur på baenken, og en sulten Mikkel Hansen kom banen og straffede svenskerne. Symptomati­sk for Markussens VM.

– Så kom Mikkel (Hansen,

– Jeg tror, vi skal gennemgå mange ting i løbet af kampen. Syv mod seks er en af tingene, vi kan traekke frem, hvis spillet ikke fungerer. Men jeg ved ikke 100 procent, hvad vi skal gøre fra start af, men der er da muligheder for, at jeg kan spille lidt syv mod seks. red.) ind og spillede så fint resten af kampen, at han fik lov til at gøre det faerdigt, siger Markussen om den aergerlige afslutning for ham på kampen.

Han er dog mere end klar til at banke franskmaen­dene og gøre en forskel, vaek fra trygge danske rammer i Boxen.

– Vi kommer nok til at mangle de 15.000 tilskuere, så vi er lidt mere alene. Vi håber dog, at der er nogle danskere hernede som kommer og støtter os, siger Nikolag Markussen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Håndbold-brødreDen franske assistentt­raener og tidligere storspille­r, Guillaume Gille, og den danske landstraen­er, Nikolaj Jacobsen, i forbrødrin­g før semifinale­n.
FOTO: JENS DRESLING Håndbold-brødreDen franske assistentt­raener og tidligere storspille­r, Guillaume Gille, og den danske landstraen­er, Nikolaj Jacobsen, i forbrødrin­g før semifinale­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark