Ekstra Bladet

Første finale efter overfald

-

I morgen er det tredje gang, Petra Kvitova står i en grand slam-finale. De to første gav gevinst i Wimbledon i 2011 og 2014, men den tredje ved Australian Open står alligevel som noget helt saerligt. Det er nemlig hendes første, store finale, siden hun blev knivoverfa­ldet i sit hjem i december 2016. Det kostede hende en større operation, et halvt års pause og en lang kamp for at genfinde det absolutte topniveau.

– Jeg vidste jo ikke engang, om jeg kom til at spille tennis igen, så det har vaeret en lang rejse, sagde hun glad efter semifinale­sejren i to saet over amerikansk­e Danielle Collins.

Kampen blev spillet under tag, mens alle dagtimerne­s kampe udenfor de store baner blev aflyst på grund af 40 graders varme.

– Jeg var nok mere tilfreds end tilskuerne, da taget blev lukket. Jeg nyder at spille indendørs, og jeg tror, at det hjalp mig en smule, sagde Kvitova, der efter turnerings­sejr i Sydney er inde i en gylden stime.

Møder Osaka

Det er hendes modstander i finalen også. Japanske Naomi Osaka tog som US Open-vinder sin 13. grand slam-sejr i traek, da hun holdt generalprø­ve mod en anden tjekke, Karolina Pliskova, som hun slog i tre saet.

Som det var tilfaeldet sidste år med Caroline Wozniacki og Simona Halep, skal Osaka og Kvitova i finalen også slås om ranglisten­s førsteplad­s, men for dem vil det vaere første gang, de får den status. Efter resultater­ne i Melbourne bevarer danskeren i øvrigt sin plads i Top 10. troels

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tjekkiske Petra Kvitova møder Japanske Naomi Osaka i i finalen i Australian Open.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tjekkiske Petra Kvitova møder Japanske Naomi Osaka i i finalen i Australian Open.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark