Ekstra Bladet

Velkommen VIL DU VAERE PRINSESSE, INDIANER ELLER HOFNAR

Stilling som høvding i Legoland er dog besat – så det kan du godt glemme alt om

- CLAUS JESSEN jes@eb.dk

– Jeg vil gerne arbejde i køreskolen. Jeg fik selv et kørekort her for nogle år siden, men mon ikke det er udløbet nu, griner 19-årige Katia Toft Donslund fra Grindsted.

Den unge kvinde har taget et sabbatår fra skolen – og nu håber hun på et job i Legoland.

– Det har altid vaeret en drøm for mig. Jeg er kommet meget i Legoland og vil gerne arbejde sammen med de andre ansatte her, siger Katia og hopper op i den lille politibil.

Høvdingen bliver

Katia er blot en af de mange unge og aeldre, som fredag og lørdag besøger Danmarks skøreste jobmesse i Legoland i Billund.

Her kan drømmen om en karriere som prinsesse, hofnar, indianer, ridder, viking eller cowboy gå i opfyldelse.

Men lad det vaere sagt med det samme: Stillingen som høvding er ikke ledig.

I over 30 år har høvdingen Jan vaeret boss for korpset af indianere i Legoland, og han forlader ikke sit telt og sit bål frivilligt.

Skal bruge 600 ansatte

Der er dog også mindre eksotiske stillinger opslået som gartner, kontrollør, rengørings­dame og p-vagt – for blot at naevne nogle få andre jobmulighe­der.

I alt skal Legoland bruge 600 nye saesonarbe­jdere i år – og ansøgere i alle aldre har en chance.

– Jobdagene i Legoland er for alle, og derfor hilser vi for eksempel også seniorer meget velkomne. Erfarne ansøgere kommer med nogle staerke kompetence­r fra arbejdsmar­kedet og udgør derfor et rigtig godt supplement til alle vores unge ansatte, hvilket vi har stor glaede af, fortaeller HR director Bente Noringriis.

900 saesonarbe­jdere er al- lerede ansat. De er gengangere fra forrige år.

Kirketjene­r er klar

55-årige Trine Ploug fra Randbøldal ved Vejle er kirketjene­r og graver på deltid på kirkegårde­n.

Hun er mest interesser­et i at få et job som gartner i Legoland.

Hvis jeg ikke kan blive gartner, så kan det vaere, at de kan bruge mig som rengørings­kone

– Jeg vil gerne have lidt ekstra arbejde. Hvis jeg ikke kan blive gartner, så kan det vaere, at de kan bruge mig som rengørings­kone. Jeg har allerede sendt min ansøgning ind, smiler hun.

HR-manager Jacob Clausen fortaeller, at det helt store traekplast­er er arbejdet ved forlystels­erne.

– Ja, her kan man få opfyldt sine pigedrømme. Mange har også en skuespille­r i maven, som kan blive afprøvet i Legoland. Men vi har brug for mange andre – for eksempel folk, der skal ekspedere i butikkerne. Vi giver ekspedient­erne salgserfar­ing på saerlige kurser – noget, de kan bruge senere i livet, fastslår Jacob Clausen.

Mange glade smil

Hofnarren Jakob og prinsessen Thea står klar til at byde de mange interesser­ede velkommen. Jakob puster balloner op, og Thea sender de sødeste smil ud i lokalet.

– Vi er så glade for at arbejde i Legoland. Vi har vaeret her henholdsvi­s tre og fire saesoner. Man skal helt ned i børnehøjde – men så får man også mange glade smil igen, siger yndige prinsesse Thea, som ellers går på gymnasiet.

Omkring 1500 personer forventes at besøge jobmessen, som holdes for 13. gang i traek på Hotel Legoland. Den britisk baserede billetbørs Viagogo, der saelger billetter til sportskamp­e og koncerter, har ikke levet op til en raekke påbud om at rette op på sin forretning­spraksis.

Derfor risikerer selskabet, der også saelger billetter til danske forbrugere, nu bøder og faengselss­traf til direktører, skriver britiske The Guardian.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Hofnaren Jakob og prinsessen Thea står klar til at byde de mange interesser­ede velkommen.
FOTO: ANDERS BROHUS Hofnaren Jakob og prinsessen Thea står klar til at byde de mange interesser­ede velkommen.
 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? – Jeg er kommet meget i Legoland og vil gerne arbejde her, siger Katia Toft Donslund, der her er sammen med afdelingsl­eder Jens Jakob Vig.
FOTO: ANDERS BROHUS – Jeg er kommet meget i Legoland og vil gerne arbejde her, siger Katia Toft Donslund, der her er sammen med afdelingsl­eder Jens Jakob Vig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark