Ekstra Bladet

Helle om EU-toppost: Det er tid til en kvinde

-

Både mens hun var statsminis­ter og i løbet af de seneste år er Helle ThorningSc­hmidt blevet naevnt som et varmt bud til en af toppostern­e i EU.

Og den tidligere statsminis­ter gør ikke selv meget for at draebe rygterne i en spritny podcast fra det internatio­nale topmøde i Davos, hvor hun i denne uge har maenget sig med verdenseli­ten. Helle Thorning-Schmidt

Adspurgt, om hun er i spil til et af de magtfulde job i EU-administra­tionen, svarer Thorning:

– Jeg mener helt bestemt, at det er tid til at få en kvinde i spidsen. Der er mange kvalificer­ede kvinder i Den Europaeisk­e Union, som kan klare det, selvom der ikke er mange, der har vaeret premiermin­istre.

– Der har vaeret en masse konservati­ve maend, der har haft jobbet, men det er tid til en kvinde, siger Helle Thorning-Schmidt i podcasten.

Ikke kandidat

Jeg ser frem til at have en mere fri rolle, hvor jeg kan gøre og sige, hvad jeg vil

Thorning afviste, at hun selv er kandidat til en post i EU-systemet. Foreholdt, at den eneste måde at forblive kandidat på, er at afvise, at man er det, lød det fra Thorning, at hun nu bare glaeder sig til at have en mere ’fri rolle’.

– Jeg har vaeret i politik i mange år. Nu ser jeg frem til at have en mere fri rolle, hvor jeg kan gøre og sige, hvad jeg vil, siger hun.

 ?? FOTO: REUTERS ?? I Davos bragte Helle Thorning sig selv i spil til en EU-toppost.
FOTO: REUTERS I Davos bragte Helle Thorning sig selv i spil til en EU-toppost.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark