Ekstra Bladet

Sille var bedst

- Hq@eb.dk

Ikke fordi hendes musikalske praestatio­n var noget at råbe hurra for – dommerne havde jo ret i, at hun sang både slingrende og falsk – men fordi den selvsikre måde, hun overtog showet på, simpelthen var godt tv. Og det er jo det eneste, der for alvor taeller i ’X Factor’, selv om de stadig prøver at bilde os ind, at det er en musikkonku­rrence.

Holder spaendinge­n

Om denne Sille så får lov til at beholde sin stol, ved vi til gengaeld ikke. For man har af uransageli­ge årsager valgt at saette programmer­ne sammen således, at Ankerstjer­ne ikke i aftenens udsendelse fik lov til at faerdiggør­e sine valg i kategorien ’Unge under 23 år’ – de fleste en hel del under – hvor 12 kandidater skal reduceres til fem. Så kan vi ligge søvnløse af spaending over det i en hel uge. Eller noget.

Hvis der ikke er noget iboende drama i udsendelse­rne, må man jo desperat forsøge at klippe sig frem til det. Nogenlunde lige så tilfredsst­illende som et afbrudt samleje.

Seerne fuppes

At det hele grundlaegg­ende handler om at stikke folk blår i øjnene, bliver også understreg­et af, at speakeren fortaeller os, at vi skal huske, at vi kan stemme med på vores app. Nej, det kan vi ikke – i hvert fald ikke endnu. For programmet er jo optaget – og dermed afgjort – på forhånd. Og seerne har i øvrigt slet ikke noget at skulle have sagt før laengere fremme i forløbet. Bortset fra, at man selvfølgel­ig kan vaelge at slukke.

Man skulle da i det mindste tro, at tilrettela­eggerne vidste, hvordan tingene hang sammen. Eller også regner de bare med, at vi allesammen er gået i koma foran skaermen, mens de i al endeløshed gentager de samme floskler om talent og originalit­et, som forestilli­ngen er den diametrale modsaetnin­g af. Saesonens lavpunkt indtil videre.

 ?? FOTO: LASSE LAGONI/TV2 ?? 19-årige Sille fra Aalborg stod for ugens ’X Factor’-øjeblik, men konkurrenc­en var heller ikke hård.
FOTO: LASSE LAGONI/TV2 19-årige Sille fra Aalborg stod for ugens ’X Factor’-øjeblik, men konkurrenc­en var heller ikke hård.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark