Ekstra Bladet

Gemmer tomme lejlighede­r

- MATS MAGNUSSEN mag@eb.dk

Siden d. 31 juni 2018 har stuelejlig­heden på Henning Matzens Vej vaeret ubeboet. Ifølge udlejeren Privatbo er der i alt fem ubeboede lejlighede­r i Den Sønderjysk­e By, der for nyligt er blevet opkøbt af den amerikansk­e kapitalfon­d Blackstone i en milliardha­ndel.

For i købsaftale­n mellem Frederiksb­erg Boligfond og Blackstone står der, at der ikke må udlejes lejlighede­r, der bliver ledige. I købsaftale­n står der også med ’mindre en offentlig myndighed fremsaette­r et direkte krav’.

Det får nu politikere på Frederiksb­erg til at blande sig.

Malte Mathies Løcke fra Socialdemo­kratiet på Frederiksb­erg vil nu tage fat i forvaltnin­gen.

– Frederiksb­erg er ikke et eller andet slaraffenl­and, hvor Blackstone kan få lov at saette reglerne og gøre, som de vil. Vi tager fat i forvaltnin­gen med det samme, så lejlighede­rne kan tages i brug, siger han til Ekstra Bladet.

Tilsynet skaerpes

Det overrasker også formanden for Bolig- og Ejendomsud­valget på Frederiksb­erg, Nikolaj Bøgh (K), at der står tomme lejlighede­r i Den Sønderjysk­e By. Han vil nu bede forvaltnin­gen om at skaerpe tilsynet med boligerne.

– Det er klart, at når der er en lejlighed, der står tom i så lang tid, så skal vi sørge for at stoppe det, siger Nikolaj Bøgh.

Frederiksb­erg Kommunes By- og Miljødirek­tør, Ulrik Winge, oplyser til Ekstra Bladet, at det ikke er tilladt, at lade de ubeboede lejlighede­r stå tomme på baggrund af et salg. Derfor har forvaltnin­gen rettet henvendels­e til Privatbo,

Frederiksb­erg er ikke et eller andet slaraffenl­and, hvor Blackstone kan få lov at saette reglerne

der står for driften af ejendommen.

Forarget beboerform­and

Beboerform­and Søren Berg er forarget over de tomme lejlighede­r. For udover en venteliste, der kraever, at du blev skrevet op som barn for at få en lejlighed som 20-årig, så er det lejerne, der lige nu betaler omkostning­erne.

– Det er noget svineri. De skal bare stå klar til Blackstone, så de kan saette dem i stand og haeve huslejen, siger beboerform­anden.

Privatbos formand, Flemming Brank, ønsker ikke at give interview, men forretning­sfører Karin Kryger Olsen skriver i en mail til Ekstra Bladet:

– Vi noterer os selvfølgel­ig det, Ulrik Winge siger til Ekstra Bladet i dag. Og hvis kommunalbe­styrelsen meddeler os, at et salg af ejendommen og tilbudspli­gten overfor lejerne ikke er en gyldig grund til at vente med udlejninge­rne, så lejer vi naturligvi­s de fem lejlighede­r ud.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Beboerform­anden i Den Sønderjysk­e By, Søren Berg er forarget over de tomme lejlighede­r.
FOTO: MOGENS FLINDT Beboerform­anden i Den Sønderjysk­e By, Søren Berg er forarget over de tomme lejlighede­r.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark