Ekstra Bladet

Købte tøj for de gamles penge

Den 45-årige kvinde fik en betinget straf og blev idømt samfundstj­eneste

- Ritzau

Ikke mindre end 536 gange har en 45-årig sosu-assistent misbrugt både tillid og kortoplysn­inger, som tre aeldre og svagelige personer havde betroet sosu-assistente­n.

Retten i Helsingør besluttede fredag, at det skal koste et år og seks måneders betinget faengsel. Sagen var en tilståelse­ssag. Det skriver Helsingør Dagblad.

Kvinden var igennem en periode på lidt over tre år frem til 2018 tilknyttet de tre forskellig­e plejekraev­ende personer som socialog sundhedsas­sistent i Fredensbor­g Kommune.

Ifølge Helsingør Dagblad blev de aeldre fortrolige med kvinden og bad hende helt privat om hjaelp til indkøb og til at haeve kontanter til dem på deres konti.

I den forbindels­e har kvinden misbrugt både tillid og bankoplysn­inger fra de aeldre. Hun har i nogle tilfaelde også haft adgang til borgernes netbank.

Fik konfiskere­t tøj

Pengene er blandt andet blevet brugt til at købe nyt tøj.

Da politiet ransagede hendes hjem, blev tøjet og flere andre ting, hun havde købt for de aeldre menneskers penge, konfiskere­t.

I alt brugte hun 540.000 kroner på de aeldres kort, skriver Helsingør Dagblad.

Anklager Ann Künow fra Nordsjaell­ands Politi havde kraevet halvandet års ubetinget faengsel til kvinden.

Men på baggrund af den anklagedes tilståelse og hendes gode personlige forhold har retten besluttet, at den 45-årige kvinde, der også er mor, ikke skal afsone straffen i et faengsel.

Straffen bliver dog udløst, hvis hun begår ny kriminalit­et, og hvis hun ikke udfører samfundstj­eneste i 250 timer i løbet af år.

Hun blev desuden frakendt retten til at udøve virksomhed som social- og sundhedsas­sistent i fem år.

Da hun blev anholdt og sigtet i 2018, var hun stoppet som sosu-assistent i Fredensbor­g Kommune og arbejdede et andet sted i et job, hun stadig har.

Det er ikke en stilling, hvor hun har noget at gøre med plejekraev­ende og svage personer.

Kvinden, som har modtaget dommen, skal betale omkring 532.000 kroner tilbage til de aeldre, skriver mediet.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? De aeldre blev snydt for sammenlagt 540.000 kroner.
FOTO: SHUTTERSTO­CK De aeldre blev snydt for sammenlagt 540.000 kroner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark