Ekstra Bladet

Ikke til at stole på

- J.S. Poulsen Mølledamme­n Slangerup

I dagspresse­n roser finansmini­ster Kristian Jensen selskabet Ørsted for at vaere et veldrevet statsligt firma, som forstår, at el-kunderne ikke skal betale mere, end de gør nu. Men han vil dog bane vejen for et frasalg af dele af firmaet.

Han kan slet ikke forstå, at andre partier har noget imod det. Staten sikrer jo mod spekulatio­n, så Ørsted med nye ejere holder priserne, hvor de er nu. Der er lovgivning med forbrugerb­eskyttelse, streng sektorregu­lering, forsynings­sikkerhed, prissikrin­g og meget andet.

Det er lige her, filmen knaekker. Vi kender jo politikern­e og i saerdelesh­ed Kristian Jensen. Han har som skattemini­ster påført landet tab med så store beløb, at det vist er umulig at slå. Han har med store armbevaege­lser nedlagt eller i hvert fald gjort skattevaes­net ukampdygti­gt i mange år.

Verdensmes­terskabet er hjemme. Han og hans kolleger i politik må ikke få lov endnu en gang. Han vil ikke vaere med til en undersøgel­se af sin tid som skattemini­ster. Det kunne jo vaere, at vi danskere har ret i, at han har fejlet, som ingen anden har. Han bør gå af. Vi er mange, der ikke engang vil vaere bekendt at vaere dus med ham.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? J.S. Poulsen vil ikke vaere dus med finansmini­ster Kristian Jensen.
FOTO: JENS DRESLING J.S. Poulsen vil ikke vaere dus med finansmini­ster Kristian Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark