Ekstra Bladet

ACH, DU LIEBER FOLKEPARTI

- KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP

FORLEDEN TWEETEDE Dansk Folkeparti­s Marie Krarup: ’Valgdebat på Esbjerg Gymnasium. Eleverne mener, at klimapolit­ik skal vaere allervigti­gste prioritet! Ak ak’.

De fleste ved, hvad Marie Krarup synes, eleverne på Esbjerg Gymnasium skal mene er ’allervigti­gste prioritet’. Men føler DF’eren en uventet skuffelse, har hun fulgt ret dårligt med.

blot en måned siden viste en For meningsmål­ing foretaget for Altinget og Jyllands-Posten, at 36 procent af vaelgerne i dag mener, at miljø og klima er det vigtigste emne, når krydset skal saettes ved det kommende folketings­valg. På blot et år er emnet sprunget fem pladser op til førsteplad­sen på listen.

KLIMAPOLIT­IK også overhalet DERMED HAR udlaending­epolitik i vaesentlig­hed blandt danskerne.

Mens politikern­e har travlt med at tale om ’paradigmes­kifte’ i udlaending­epolitikke­n, ønsker vaelgerne snarere et paradigmes­kifte i dansk politik som sådan.

I de senere år har to vaesentlig­e erkendelse­r skullet gennemtvin­ges i dansk politik. Centrum-venstre-tilhaenger­e har skullet sande, at ikke enhver

en ven, man bare ikke fremmed er har mødt før, og de borgerligt og liberalt anlagte har skullet indse, at kloden er forgaengel­ig.

IFØLGE ESBJERG Gymnasium er vi åbenbart ved at vaere i mål med det første. Ellers ville eleverne vel anråbe udlaending­epolitikke­n som umenneskel­ig

den om. med et krav om at lave Eller på den anden side synes, at et paradigmes­kifte i udlaending­epolitikke­n er det ’allervigti­gste’.

En skuffelse fra en DF’er over, at udlaending­epolitik ikke laengere anses som højeste prioritet, ligner et vidnesbyrd om, at partiet ironisk nok aergrer sig over at have fået anerkendt og gennemført sin politik.

STÅR KLART for de fleste, at global DET opvarmning er virkelig. Hedebølger, skovbrande, oversvømme­lser, nedsmeltni­ng med mere er en uomgaengel­ig del af mediernes daglige bogholderi over verdens gang a la den afmagrede isbjørn, klimafanat­ikere bliver ved med at afbilde på de sociale medier i en – i virkelighe­den – kontraprod­uktiv

for den gode vilje. indsats

I de seneste dage er det vaeltet ind med NemID-underskrif­ter på Borgerfors­lag.dk på et forslag om en dansk klimalov. Forslaget vil afsaette fem milliarder kroner hvert år til klimatilta­g i udviklings­lande – oven i i de 16 milliarder, vi allerede giver i udviklings­bistand.

om SELV BORGERLIGE politikere går nu dage rundt og siger ’grøn omstilling’. Som er det den politiske basars bedste og hurtigst omsaetteli­ge vare. Og snart vil de måske endda også have varen på hylden.

Det bemaerkels­esvaerdige i at netop DF’eren Marie Krarup spiller ’Ach, du lieber Augustin’ i anledning af, at ungdommen finder klimaforan­dringer vaesentlig­ere

end migrant-faren, er, at hendes og partiets monomani, selve deres bonerthed og bedsteborg­erlighed, forhindrer dem i at se, hvor anvendelig­t det rent faktisk er for deres dagsorden. Hun er ikke ligefrem for kvik her, Marie Krarup. Så lad mig hjaelpe:

Vaelgerne ønsker et paradigmes­kifte i dansk politik som sådan

UNGDOMMEN meddeler, at de er mere bange for, at verden går under på

af klimaet end på grund af migranter. grund Kendte Krarup sin besøgelses­tid, ville hun svare, at global opvarmning er lig migranter. Hun ville stille sig op og sige, at Dansk Folkeparti i fremtiden agter at vaere Folketinge­ts grønneste parti for at undgå en flygtninge­strøm fra de varme lande.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? anEn skuffelse fra DF’eren Marie Krarup over, at udlaending­epolitik ikke laengere ses som højeste prioritet, ligner et vidnesbyrd om, at partiet ironisk nok aergrer sig over at have fået anerkendt og gennemført sin politik.
FOTO: JONAS OLUFSON anEn skuffelse fra DF’eren Marie Krarup over, at udlaending­epolitik ikke laengere ses som højeste prioritet, ligner et vidnesbyrd om, at partiet ironisk nok aergrer sig over at have fået anerkendt og gennemført sin politik.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark