Ekstra Bladet

NIKOLAJ I TÅRER – DET ER STORT

Vi spiller en angrebskam­p, hvor vikke gør mange ting forkert

-

Vi har endnu ikke vundet det, vi gerne vil

I dag var der høj kvalitet på vores afslutning­er hele vejen rundt

Danmark 38 Frankrig 30

(21-15) -----------------------------

HAMBORG (Ekstra Bladet): En bevaeget Nikolaj Jacobsen kunne ikke holde tårerne tilbage, da Danmark på overbevise­nde facon havde besejret de forsvarend­e franske verdensmes­tre.

– Der var mange ting, der gik igennem mig. Det er stort, at vi kan få lov til at spille finalen på hjemmebane foran vores eget publikum. Det betyder meget for mig og for spillerne.

– Men det her handler ikke kun om os. Det drejer sig også om mange frivillige mennesker ude i de store og de små klubber, som gør et fantastisk stykke arbejde. De er med til at opfostre dygtige håndboldsp­illere. For dem er det også kaempestor­t, at vi kan levere resultatet af alt deres gode arbejde.

Taenker på familien

– Det er klart, at jeg også taenkte på min familie. De har ofret meget, og de har vaeret meget alene. Mine børn er blevet rykket godt og grundigt rundt. Det har ikke altid vaeret nemt. Jeg ved hvor meget, det her betyder for dem. For mig er det også fedt, at når man bruger rigtig meget tid på det, og ofrer meget på det, og familien også gør det, at der så kommer det her ud af det. Så er det det hele vaerd.

– Det er hårdt at skulle undvaere familien. Det er også hårdt, når farmand slaeber dem med til Tyskland,

og så bare skrider en måned, fordi der er VM, siger ham smilende.

– Det her var en sejr for hele Håndbold-Danmark og for dig personligt?

– Jeg har jo ikke vundet noget med landsholde­t som spiller. Ofte måtte vi tage tidligt hjem, fordi vi røg ud. For mig er det fantastisk nu at have vundet metal. Men lad mig slå fast. Vi har endnu ikke vundet det, vi gerne vil. Men det, trods alt at vaere sikker på at få noget med hjem, er først og fremmest en lettelse. Men nu så starter det hårde arbejde igen, for at se om vi ikke kan vinde det guld i Herning.

– Det gik jo meget godt mod Frankrig. Hvad var planen egentlig?

– Vi skulle gå ind og spille med fuld fart på. Vi skulle laegge tryk på dem og saette os på opgøret, som vi på naer et par kampe har vaeret så dygtige til gennem hele turneringe­n.

– Og så spiller vi en angrebskam­p, hvor vi ikke gør mange ting forkert. I den her turnering har vi ikke lavet mange tekniske fejl, og i dag var der høj kvalitet på vores afslutning­er hele vejen rundt. Det betød også, at de franske målmaend ikke kunne komme i gang. Vi laver 21 mål i første halvleg mod et verdenskla­ssehold. Det er lidt uhørt.

– Kan du saette ord på Mikkel Hansens praestatio­n?

– Han kan noget ekstraordi­naert. Når man skal vinde sådanne kampe, skal topspiller­ne også praestere. Det må man i den grad sige, at Mikkel gjorde i dag, siger Nikolaj Jacobsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark