Ekstra Bladet

DON OLSEN

Jokeren kom ind og plaffede løs mod Frankrig, som Danmark ikke laengere har den samme respekt for efter OL-guldet

- – Var du ikke lige ved at sige fand’me? – Jeg tror ikke, et dansk landshold nogensinde har spillet på overbevise­nde mod Frankrig. – Du var med i OL-finalen – man spillet i dag er vel naermest en klasse over? – Smitter på banen? I hinanden inde – I slog

HAMBORG (Ekstra Bladet): Han har vaeret godt gemt vaek. Morten Olsen har laenge siddet og ventet på sin chance, og efter en flot indsats mod Sverige ramte han de olympiske højder i semifinale­n.

Don Olsen kom til Hamborg – og sejrede ad helvede til!

Et hvin af en underhånd til 20-14 og fem fuldtraeff­ere i alt i ydmygelsen af verdensmes­trene. Morten Olsen vil godt indrømme, at det var:

– Fedt!

– Jo, for helvede! Det var fand’me også nemt, for de andre havde gjort det så godt til at starte med, så det var jo bare ind og fortsaette. Vi spiller jo i 60 minutter meget paen håndbold.

– Det tror jeg heller ikke, og jeg tror heller aldrig, noget hold har spillet så overbevise­nde en semifinale, som vi gjorde i dag. Det er sgu lidt utroligt, for vi har faktisk en smule problemer de første ti minutter med at komme til gode afslutning­er. Men efter det, har de faktisk ikke ret meget styr på, hvad vi laver.

– Kan du se de knaekker tidligt?

– Jeg synes ikke, de kom for 100 procent, og jeg fornemmer, at de mål, Niklas scorer i tomt mål og dem, vi laver fra midten, gør dem pisse-irriterede på hinanden. Jeg synes, vi havde overhånden ret hurtigt.

– Jo, 100 procent. Dengang spillede vi syv mod seks for at overraske dem, og det lykkedes. Den finale var også førte gang, vi vandt over dem i en betydende kamp, og siden har vi jo vundet nogle traeningsk­ampe over dem og har ikke laengere den respekt for dem, som mange har. Det kunne man maerke på os i dag. Vi har de sidste par år oparbejdet en lille overhånd.

– Hver gang en eller anden laver et laekkert mål, eller vi bare kan maerke, at tingene fungerer, så føler man ikke noget pres laengere. Man ved, at målene skal nok komme, så laenge vi gør det, vi er gode til.

– Ja, vi spillede stort set det samme i 45 minutter. Vi havde nogle få variatione­r, men hver gang, de fandt en løsning, fandt vi på noget andet.

– Jo, selvfølgel­ig. Hvis man var lidt traet inden, så er det overstået nu. Nu er der én kamp tilbage foran 15.000 tilskuere. Det giver energi! – Det håber vi da på. Rasmus Lauge var også paent begejstret umiddelbar­t efter kampen:

– Vi spillede vanvittigt godt, og det er vi alle sammen klar over – men vi ved også, at der altid er plads til at blive bedre. Nu kommer vi tilbage til faestninge­n i Herning og giver den maks gas. Jeg er sikker på, vi bliver båret frem.

Vi spillede vanvittigt godt, og det er vi alle sammen klar over – men vi ved også, at der altid er plads til at blive bedre

– Jeg er nødt til at sige, at det også er vores mål nu, haha.

– Nej, egentlig ikke. Vi følger med flowet og nyder, at det går godt. Der var eddermame ikke meget hokuspokus i det i dag, for vi spiller stort set det samme system i angrebet i 95 pct. af vore angreb. Der var jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når det fungerede i ni af ti tilfaelde.

– Selvfølgel­ig. Jeg er da overrasket over, at det blev så nemt.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Masser af energiHvis man var lidt traet inden, så er det overstået nu. Nu er der én kamp tilbage foran 15.000 tilskuere. Det giver energi, siger joker Olsen der gled ind i det danske angrebsspi­l som det naturligst­e i verden.
FOTO: JENS DRESLING Masser af energiHvis man var lidt traet inden, så er det overstået nu. Nu er der én kamp tilbage foran 15.000 tilskuere. Det giver energi, siger joker Olsen der gled ind i det danske angrebsspi­l som det naturligst­e i verden.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Nu kommer vi tilbage til faestninge­n i Herning og giver den maks gas. Jeg er sikker på, vi bliver båret frem, siger Rasmus Lauge.
FOTO: JENS DRESLING Nu kommer vi tilbage til faestninge­n i Herning og giver den maks gas. Jeg er sikker på, vi bliver båret frem, siger Rasmus Lauge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark