Ekstra Bladet

Nu er Danmark guldfavori­t

- EFTER DANMARK DER VAR EFTER PAUSEN

tre tabte VM-semifinale­r får Danmark nu en fjerde chance for at vinde guld. Og denne gang har jeg svaert ved at se, at det kan glippe. I en dejlig arena i Hamborg ekspedered­e det danske landshold elegant de forsvarend­e franske verdensmes­tre ud af guldkampen.

Det er fuldstaend­ig ligegyldig­t, hvem modstander­en bliver i finalen. Efter opvisninge­n mod Frankrig er Danmark med laengder den helt stor guldfavori­t. I de mere end 50 år, jeg har fulgt med i dansk håndbold har jeg aldrig før set en så eminent første halvleg, som den mod Frankrig. Det var håndbold af en anden verden.

begyndte med blaendende angrebsspi­l. Mikkel Hansen leverede kigge-vaek-finter og vip i feltet. Han røntgenfot­ograferede banen, og på et splitsekun­d så han muligheder, som ingen andre havde opdaget. Det var en feltherre, der havde indtaget den smukke arena i Hamborg.

Mikkel Hansens spil smittede af på hele det danske hold, der leverede drømmehånd­bold. Der gik mere end 20 minutter, før den første fejl indfandt sig, og Frankrig var hele tiden et skridt efter. Jeg kneb mig selv armen. Danmark kørte Frankrig på røv og albuer ud af arenaen.

Mikkel Hansens spil smittede af på hele det danske hold, der leverede drømmehånd­bold

så meget tempo i det danske angrebsspi­l, at det ellers så suveraene og fysisk staerke franske forsvar blev flået fra hinanden. Det skyldtes også, at Anders Zachariass­en sled som et baest på stregen, hvor de store franskmaen­d slet ikke kunne styre ham. Anders Zachariass­en har som Magnus Landin brugt denne slutrunde til at blive en spiller i verdenskla­sse. Praecis som Landin er Zachariass­en en tovejsspil­ler. Det er imponerend­e, at han mestrer at daekke i midterfors­varet på det her niveau.

Som optakt til kampen havde Ekstra Bladet analyseret sig frem til, at Morten Olsen kunne blive en form for joker i semifinale­n mod Frankrig. I slutningen af første halvleg spillede Nikolaj Jacobsen sin joker ud. Morten Olsen gled straks ind i den velsmurte danske angrebsmas­kine, og så nåede han da lige at lave to flotte kasser inden pausesigna­let lød efter en haesblaese­nde første halvleg, hvor Danmark havde lavet hele 21 mål. Så kneb jeg mig i armen igen.

fortsatte laekkerier­ne. Nikolaj Jacobsens fortsatte med Morten Olsen på banen og en ny kombinatio­n, hvor Morten Olsen rykkede ind på stregen og overlod bagspillet til Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, bragte total forvirring i det franske forsvar. På skift kunne Hansen og Lauge komme til helt frie afslutning­er. Og de svigtede ikke. Under hele dette VM har Nikolaj Jacobsen opfundet nye ting. Jeg er sikker på, at han har en overraskel­se mere i posen, når det går løs søndag 17.30 i Fort Boxen i Herning.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark