Ekstra Bladet

SUPERLIGAS­TJERNEN BLEV PIZZAKONGE

FRANK STRANDLI: Norsk bomber og tidligere dansk mester med AaB saelger nu pizzaer i Kristiansa­nd

- JOHNNY W. KOKBORG Jwk@eb.dk

I sin aktive karriere smae kede han kasser ind på str be, men efter fodboldstø lerne blev lagt på hylde som følge af en alvorlig ly keskade, har det i sted vaeret pizzaer, der er blev langet over disken.

Jeg har problemer med at komme ud af sengen på grund af min lyskeskade, jeg har haft. Men det må jeg bare lev med

Den 46-årige tidligere S perliga-stjerne Fran Strandli nåede at komm vidt omkring i sin karrier med ophold i store klubbe som Leeds og Panathina kos.

Men det var hos AaB slutningen af karrieren, vi husker ham bedst he hjemme. Her blev det til mesterskab i 1999, men de vaerre blev succesen kor varig, da Strandli måtte e klaere sig selv fodboldinv lid efter et skadeshelv­ede

Blev erhvervsma­nd

Efter karrieren vidste ha ikke, hvad han ville, men sidste ende blev han e hvervsmand med fler

kriøven ysdet vet unk me re er aiB

i at eret esrtervae.

an n i erre virksomhed­er. Blandt andet to pizzeriaer i hjembyen Kristiansa­nd, hvor han også selv har vaeret på gulvet som pizzabager.

– Jeg havde to, men nu har jeg kun én. Den solgte jeg, fortaeller Frank Strandli om sit pizza-virke, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

– Jeg har desuden en virksomhed, der driver ejendomme, og så har jeg også et selskab, der importerer islandske drikkevare­r til Norge.

– Kan man tjene penge på at saelge pizzaer i Kristansan­d?

– Det er en vaeldig god forretning, og man kan tjene store penge på det, hvis man vil. Det er en franchise i ’Pizzabaker­en’, den største kaede med 180 butikker. som er i Norge

– Er der en pizza, du kan anbefale fra din menu?

– Ha ha, der er nok at vaelge imellem. Vi har 31 forskellig­e pizzaer, så folk skal bare kigge forbi og bestemme sig.

Der gik dog en håndfuld år, inden Strandli fandt fodfaeste i sin nye tilvaerels­e.

– Efter jeg stoppede karrieren i Aalborg, endte jeg i en boble i 4-5 år. Pludselig var jeg ude af det, jeg havde lavet hele mit voksne liv.

– Hvad lavede du i de år, du var i den boble?

– Ikke en skid, er det ikke det, man siger på dansk?, siger Strandli og slår en stor latter op.

Men det hele var ikke lutter lagkage, slår han fast.

Han er aerlig omkring perioden efter karrierest­oppet, som han selv betegner som ’svaer’.

– Det var en maerkelig periode. Det var hårdt. Jeg flyttede tilbage til Norge, og jeg havde stadig store problemer med mine skader. Jeg kaempede laenge med bare at kunne gå, så det tog lidt tid.

– Og så gik processen i gang for mig med at undersøge, hvad jeg så skulle lave. Hvad ønsker jeg at lave? Hvor skal livet gå videre hen? Men det er heldigvis overstået nu, siger Strandli, der dog stadig har fysiske skavanker efter karrieren.

Man skal dog ikke have ondt af ham, lyder det.

– Jeg har problemer med at komme ud af sengen på grund af min lyskeskade, jeg har haft. Men det må jeg bare leve med. Det er fint.

Privileger­et

– Når man har vaeret så privileger­et og har fået lov at vaere fodboldspi­ller på fuldtid i lande som Graekenlan­d, England, Norge og Danmark, har man ikke meget at klage over. Men det er klart, at jeg ville have haft lidt flere år på banen, hvis jeg ikke blev skadet i AaB. Men det er der ingen grund til at taenke over nu, det handler om at kigge fremad.

Vraget af legende

 ?? FOTO: JESPER KRISTENSEN FOTO: GRIMPOSTEN.NO ?? Bomberen Frank Strandli scorer til 1-0 i guldkampen mod Lyngby i 1999. Kampen endte 3-3. Strandli scorede endnu et mål, mens Søren Frederikse­n i baggrunden lavede det sidste.
FOTO: JESPER KRISTENSEN FOTO: GRIMPOSTEN.NO Bomberen Frank Strandli scorer til 1-0 i guldkampen mod Lyngby i 1999. Kampen endte 3-3. Strandli scorede endnu et mål, mens Søren Frederikse­n i baggrunden lavede det sidste.
 ??  ?? Frank Strandli er godt i gang med at laegge pizza-forklaedet på hylden. Vejen tilbage til fodboldens verden bliver som fodboldage­nt.
Frank Strandli er godt i gang med at laegge pizza-forklaedet på hylden. Vejen tilbage til fodboldens verden bliver som fodboldage­nt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark