Ekstra Bladet

To opture og én nedtur

-

Debuten for Leeds

Efter at have slået igennem for norske Start fik Strandli i 1993 sit store skifte til Premier League og Leeds. Her blev hypen om den nye norske bomber massiv, da han scorede i sin debut mod Middlesbro­ugh efter at have blevet skiftet ind blot 11 minutter tidligere. Men tiden i Leeds blev ingen dans på roser, og fansene i dag husker mest af alt stadig hans øgenavn ’Fat Frank’.

Guldkasser i Aalborg

Strandli var stor årsag til AaB’s mesterskab i 1998/ 1999-saesonen, hvor han viste sig utrolig vigtig, selvom han først kom til klubben i vinterpaus­en.

Alligevel nåede han ni mål i 17 Superliga-kampe i guldsaeson­en. Hans to kasser mod Lyngby 3-3-kampen i naestsidst­e spillerund­e var med til at sikre mesterskab­et. Forud for VM i 1998 var Strandli staerkt i spil til den norske VM-trup, men i sidste ende vragede den norske legende Egil ’Drillo’ Olsen Strandli.

Angriberen havde efterfølge­nde svaert ved at tilgive ’Drillo’, der efter slutrunden sagde undskyld til angriberen med ordene: ’Jeg kunne godt have brugt dig i Frankrig’.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark