Ekstra Bladet

Ledig landstraen­er

Niels Frederikse­n fastslår, at han ikke har et nyt job på hånden allerede og afviser at kommentere snakken om et job i FC Nordsjaell­and

- OLE HOFFSKOV, TIPSBLADET.DK – Det lyder, som om du savner klubfodbol­den? – Kasper Hjulmand stopper i FC Nordsjaell­and til sommer – kunne det vaere et interessan­t traenerjob?

Niels Frederikse­n stopper som dansk U21-landstraen­er efter EM til sommer, det har DBU oplyst i en pressemedd­elelse fredag formiddag. Den tidligere Lyngby- og Esbjerg-traener blev ansat i 2015 som afløser for Jess Thorup, og han har haft succes med flere generation­er af U21-årgange.

Nu venter der nye udfordring­er for bankmanden, der blev fodboldtra­ener.

– Jeg ser tilbage på fire super gode år i DBU med tre slutrunder, hvis man taeller OL med. Det har vaeret ekstremt laererrigt, men nu er tidspunkte­t passende for mig til at søge en ny udfordring, siger Niels Frederikse­n til tipsbladet.dk og tilføjer:

Et specielt job

– Det er et specielt job at vaere landstraen­er. Man er ekstremt priviliger­et at få lov at arbejde med så fantastisk dygtige spillere, men samtidig er jeg også drevet af, at jeg kan vaere med til at se udvikling fra dag til dag eller uge til uge, og det er ikke et lod, man har som landstraen­er. Det er begraenset, hvor meget man kan saette sit praeg, så derfor er tiden inde for mig til at prøve noget nyt.

– Jeg vil sige, at jeg savner at have en dagligdag, hvor jeg kan vaere med til at udvikle spillerne. Jeg har som sagt haft fire fantastisk­e og privileger­ede år som landstraen­er, men efter fire år i jobbet er det også et godt tidspunkt at søge andre udfordring­er.

Outsider til EM

Før Niels Frederikse­n kan holde afskedsrec­eption i DBU venter en vigtig EMslutrund­e til sommer, hvor Danmark er en af outsiderne efter en overbevise­nde kvalifikat­ion. Det var vigtigt for landstraen­eren, at hans fremtid ikke bliver et tema under EM.

– Det har vaeret vigtigt for mig, at det blev meldt ud inden EM, så det ikke bliver et forstyrren­de element under slutrunden. Jeg ved jo godt, at jo laengere tid, der går, jo flere opkald får jeg også fra jer journalist­er, der vil spørge ind til, om der sker noget i forhold til min kontrakt. Jeg blev enig med DBU om, at vi lige så godt kunne melde det ud, og nu er der ro på, siger han.

Det store spørgsmål er naturligvi­s, hvad fremtiden bringer for 48-årige Niels Frederikse­n.

Vil se på muligheder­ne

– Jeg kan helt aerligt sige, at jeg ikke har noget som helst på hånden. Lidt kringlet kan man sige, at lige så vigtigt det er at vide, hvad man skal, lige så vigtigt er det at vide, hvad man ikke skal. Og nu ved jeg altså, at jeg ikke laengere skal vaere U21-landstraen­er efter EM.

– Vi må se, hvad der opstår af muligheder, og jeg håber, jeg får mulighed for at vaere en del af et spaendende projekt på et vist niveau. Lige nu har jeg hverken indgået hele, halve eller kvarte aftaler, siger Frederikse­n.

– Det vil jeg ikke kommentere på. Jeg ønsker ikke gå ind i drøftelser om konkrete klubber, lyder det fra den snart forhenvaer­ende landstraen­er.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra FC Nordsjaell­ands sportschef, Carsten V. Jensen, men han er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendels­e.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Lidt kringletLi­dt kringlet kan man sige, at lige så vigtigt det er at vide, hvad man skal, lige så vigtigt er det at vide, hvad man ikke skal. Og nu ved jeg altså, at jeg ikke laengere skal vaere U21-landstraen­er efter EM, siger Niels Frederikse­n.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Lidt kringletLi­dt kringlet kan man sige, at lige så vigtigt det er at vide, hvad man skal, lige så vigtigt er det at vide, hvad man ikke skal. Og nu ved jeg altså, at jeg ikke laengere skal vaere U21-landstraen­er efter EM, siger Niels Frederikse­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark