Ekstra Bladet

Legende mod verdensstj­erne

KAEMPE MMA-BRAG: Søndag kan der skrives historie, når en svaervaegt­smester i Bellator-ligaen skal kåres

- NIKOLAJ HØIER nih@eb.dk

Med sine 42 år er russiske Fedor Emelianenk­o en vaskeaegte MMA-legende, og på søndag skal han endnu en gang i buret, når han skal krydse klinger med amerikaner­en Ryan Bader, der er en af de allerstørs­te stjerner i forbundet Bellator.

Bellator er verdens naeststørs­te MMA-forbund, kun overgået af de ypper-populaere UFC, der styres af Dana White.

Emelianenk­o og Bader mødes i sidstnaevn­tes hjemland i Hollywood, Californie­n.

Kaemperne skal slås om det ledige svaervaegt­smesterska­b i Bellator-ligaen. Går 35-årige Bader hen og vinder i oktagonen, kan han samtidig skrive historie, da han dermed bliver den første indehaver af et baelte i både letsvaerva­egt og svaervaegt i Bellator.

Tung kaempe

Selvom Baders modstander, Emelianenk­o på 110 kilo, har rundet 42 år, er han ikke til at kimse af. Han dominerede sporten, inden han tilbage i 2012 trak sig tilbage.

Men nu er ’The Last Emperor’ tilbage med to Bellator-sejrer i bagagen og klar til en af de største kampe, han endnu har kaempet.

Bader, der har vundet 25 og tabte fem kampe, tilskrives favoritrol­len, inden slaget skal slås. For Emelianenk­o, der har vundet 38 og tabt fem, vurderes det til at vaere et alt eller intet opgør.

Vinder han, er han den ubestridt staerkeste Bellator-kriger lige nu. Taber han derimod, er han faerdig. For altid.

 ?? PR-FOTO ?? 35-årige Ryan Bader skal forsøge at skrive MMA-historie ved at blive den første indehaver af et baelte i både letsvaerva­egt og svaervaegt i Bellator.
PR-FOTO 35-årige Ryan Bader skal forsøge at skrive MMA-historie ved at blive den første indehaver af et baelte i både letsvaerva­egt og svaervaegt i Bellator.
 ?? PR-FOTO ?? 42 årige russiske Fedor Emelianenk­o er en vaskeaegte MMA-legende.
PR-FOTO 42 årige russiske Fedor Emelianenk­o er en vaskeaegte MMA-legende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark