Ekstra Bladet

Benene får en pause

-

Det sidste halve år har Charlie Uldahl Christense­n opholdt sig i Nigeria. Her bruger han blandt andet kraefter på An Awake Foundation, der saetter fokus på FNs verdensmål for baeredygti­ghed, men der skal også tjenes penge.

– Alle donationer til Walking for Water går ubeskåret til vandforsyn­inger, mens jeg betaler mine personlige udgifter af egen lomme. Så her i Nigeria arbejder jeg på at starte en forretning op, så jeg får en passiv indkomst, som jeg kan traekke på, når jeg går videre.

Sammen med en indisk forretning­smand har Charlie kastet sig over chiafrø, som saelges i helsebutik­ker i hele Europa og også spises i Østafrika.

– Han deler min vision om, at forretning ikke kun skal vaere for profit. Der skal også vaere en social og miljømaess­ig impact. Chiafrø er sund kost, som kan hjaelpe underernae­rede. Det er svaert at få folk til at aendre spisevaner, men vi prøver at blande frøene ind i forskellig­e melprodukt­er, så det på den måde, bliver en del af kosten, siger Charlie, der forventer at gå videre mod øst om et halvt års tid.

– Jeg tror, at jeg stadig har den hårdeste del af turen foran mig. Det bliver en udfordring at komme gennem Den Demokratis­ke Republik Congo og de store jungleområ­der. Den vogn, jeg skubber foran mig, er ikke så off road-agtig, men det er en udfordring, jeg ser frem til at gå i flaesket på.

 ?? FOTO: WALKINGFOR­WATER.DK ?? Charlie sover ofte alene i bushen, men der har også vaeret kaerestefo­rhold undervejs, når han har holdt laengere stop. – Men det er altid med den praemis, at jeg på et tidspunkt begynder at gå igen.
FOTO: WALKINGFOR­WATER.DK Charlie sover ofte alene i bushen, men der har også vaeret kaerestefo­rhold undervejs, når han har holdt laengere stop. – Men det er altid med den praemis, at jeg på et tidspunkt begynder at gå igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark