Ekstra Bladet

Her er han begravet

Medellín i Colombia er blevet saerdeles attraktiv blandt turister, og isaer sevaerdigh­eder knyttet til byens berygtede narkokonge Pablo Escobar er populaere

-

Som bilen ruller fra lufthavnen, ned ad bjerget og mod byen, går det op for mig, hvor stor byen Medellín egentlig er, som den vågner i den frodige dal. Og dermed går det også op for mig, hvor magtfuld Pablo Emilio Escobar Gaviria var, når han egenhaendi­g kunne tage magten i en by med et befolkning­santal på den gode side af to millioner mennesker.

Han var narkobaron­en over dem alle. Så rig at han i 1987 kom på Forbes liste over verdens rigeste. Han bestak alt fra politikere til politimest­re – og skød de samme, når de ikke føjede ham.

på Netflix er han igen blevet aktuel, og dermed er han også blevet en industri.

Isaer i hans gamle fødeby Medellín i det nordlige Colombia. Fra hovedstade­n Bogota tager det en time og 600 kroner at komme til byen med fly. Her er der flere bureauer, som tilbyder Narcos-turen, som selvfølge er opkaldt efter serien. Alt fra ghettodren­ge over tidligere gangstere til pensionere­de betjente byder sig til, når der skal vises rundt.

lykkes det os at få kontakt med en guide til en rimelig pris. 70 dollars – svarende til knap 500 kroner for tre timers privat tur med guiden Carlos Páez, der viser sig at vaere flydende i engelsk. Han har boet i USA. Og så er han vidende om emnet. Hans barndom var i selskab med venner, hvis faedre var pushere. Nu afdøde. Draebt af Pablo Escorbars folk. Som han siger: Vi kunne godt lide narkogangs­tere – bare ikke Pablo. Med udsigt ud over millionbye­n blev Pablo Escobar begravet på den katolske kirkegård Jardins Montesacro. Klassisk katolsk er alle grave en diskret sten i jorden. Men så er der narkobaron­ens. Den fineste af alle. Guiden Carlos Páez fortaeller, at jo taettere en grav er på kirken, jo finere er det. Pablo Escobars er så taet på, at det naermest kan beskrives som en tilbygning. Og modsat de andre er hans grav stor og alt andet end diskret. Da Ekstra Bladets udsendte kommer til graven, er den hegnet ind. Familien er i gang med at renovere den, fortaeller Carlos Páez. Og midt i det hele står en aeldre dame med sort hår. Angiveligt er det den afdøde gangsters søster Alba Marina Escobar, som samtidig står for finansieri­ng af graven.

Da hun ser, at kameraets linse peger i hendes retning, vender hun ryggen til, men det er tydeligt, at Pablo Escobar også i døden skal syne af storhedsva­nviddet, der kende-

 ?? FOTO: AP ?? Pablo Escobar styrede både politi og myndighede­r med hård hånd og bestikkels­e. Og hvis nogen modarbejde­de ham, var han ikke bleg for at skaffe dem af vejen.
FOTO: AP Pablo Escobar styrede både politi og myndighede­r med hård hånd og bestikkels­e. Og hvis nogen modarbejde­de ham, var han ikke bleg for at skaffe dem af vejen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark