Ekstra Bladet

Her udløste massiv bombe narkokrige­n

-

Klokken kvart over fem natten til 13. januar 1988 lød der et brag, som gav genlyd langt ind i Columbias narkohisto­rie. Den hvide bygning med seks etager kaldet Monaco-bygningen var ejet af Pablo Escobar, der hidtil havde vaeret vurderet urørlig. Men med bomben mod hans bygning gjorde Cali-kartellet op med den tradition, da de startede den berygtede narkokrig, der kom til at påvirke Columbia de naeste mange år.

Da bomben sprang var Pablo Escobars kone og søn i bygningen. Ingen af dem kom maerkbart tilskade, men det gjorde uskyldige. To blev draebt, fem blev kvaestet og en raekke hjem blev ødelagt, berettede nyhedsbure­auet AP på dagen, hvor angrebet fandt sted. Bygningen står der stadig i kvarteret El Poblado, der ud over bygningen også huser det pae- nere borgerskab. Huset står i dag ubeboet. Det er omgivet af hegn og bag et spejlvindu­e i den tilstødend­e vagtbygnin­g sidder der døgnet rundt – ifølge guiden – en betjent og holder øje med, at ingen kommer ind.

Pablo Escobars navn prydede tidligere bygningen, men det er kun omridset af bogstavern­e i bygningens mur, der i dag vidner om de kendte bogstaver. I stedet bliver den i ny og nae udstyret med plakater, som skal gøre turister opmaerksom­me på, hvor grusom narkokrige­n var mod civile.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark