Ekstra Bladet

Her blev Escobar draebt

-

Turen starter, hvor det hele sluttede: I huset, hvor Pablo Escobar boede den sidste tid. På flugt fra politiet, haeren og den konkurrere­nde narkobande Cali-kartellet, som han lå i direkte krig med. På bagsiden er taget, hvor han blev skudt. I dag er det stadig usikkert, hvem der egentlig skød ham. Flere lokale mener, at det var de såkaldte Pepes, der fik has på ham. Gruppen var sammensat af hans modstander­e, og modsat ordensmagt­en havde de ikke behov for at spørge, før de skød. På de officielle billeder af Pablo Escorbar liggende død på hustaget omgivet af militaeret er det dog de to betjente Steve Murphy og Javier Pena, som sidder i forreste raekke ved siden af den afdøde narkobaron.

De to er nu tidligere narkoagent­er fra USA, og de tilskrives en stor del af aeren for, at Pablo Escorbar blev fanget.

Den berømte og berygtede gangster blev født 1. december 1949, og 2. december 1993 blev han skudt. En dag efter han var fyldt 44 år.

 ?? FOTO: AP ?? Dagen efter sin 44års fødselsdag mødte Escobar sin skaebne på taget af det hus, hvor han boede. Det er endnu uklart, hvem der endelig fik ram på den koldblodig­e narkokrimi­nelle.
FOTO: AP Dagen efter sin 44års fødselsdag mødte Escobar sin skaebne på taget af det hus, hvor han boede. Det er endnu uklart, hvem der endelig fik ram på den koldblodig­e narkokrimi­nelle.
 ??  ?? Yderst til venstre sidder en kvinde, der angiveligt er Alba Marina Escobar, søster til Pablo Escobar. Her er bygningen, som Pablo Escobar gemte sig i frem til sin død. I dag er der kommet en ekstra etage på bygningen, og derfor brugte Netflix bygningen på husets bagside til optagelser­ne til Narcos.
Yderst til venstre sidder en kvinde, der angiveligt er Alba Marina Escobar, søster til Pablo Escobar. Her er bygningen, som Pablo Escobar gemte sig i frem til sin død. I dag er der kommet en ekstra etage på bygningen, og derfor brugte Netflix bygningen på husets bagside til optagelser­ne til Narcos.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark