Ekstra Bladet

Vanvittige priser på finalebill­etter

- JESPER NIELSEN HELLE KASTHOLM jn@eb.dk; hka@eb.dk

7193 kroner.

Så meget koster den dyreste billet til VM-finalen i aften, hvor Danmark forhåbentl­ig basker Norge.

Og den pris kan undre, når den dyreste officielle billet er sat til 1495 kroner af Ticketmast­er, der er den eneste officielle udbyder af billetter til VM-slutrunden i Danmark.

Prisen er fundet ved en søgning på udskaeldte Viagogo, der har gjort det til en forretning at udbyde billetter med skyhøj fortjenest­e til diverse arrangemen­ter.

Og det forarger hos Forbrugerr­ådet Taenk, der er stødt på stribevis af lignende sager tidligere.

– Først og fremmest vil jeg understreg­e, at det er forbudt at saelge billetter til overpris i Danmark.

– Men når der samtidig er en gruppe mennesker, der vil give deres højre arm for at komme ind til finalen, så kan det vaere fristende, siger vicedirekt­ør Vagn Jelsøe til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Men man skal bare gøre sig det klart, at der er stor risiko for, at der er en svindler i den anden ende. Hvis man allerede har kastet sig ud i at bryde loven ved at saelge billetter til overpris, er der ikke langt til også eksempelvi­s at saelge den samme billet til mange forskellig­e købere.

Hos Viagogo melder man dog hus forbi.

’Viagogo er en markedspla­ds, der hverken køber eller saelger billetter. Viagogo tilbyder en platform, hvor tredjepart­ssaelgere kan afhaende deres billetter til interesser­ede,’ lyder det i en skriftlig kommentar fra Viagogo.

Viagogo forholder sig dog ikke til, at deres platform muliggør den ulovlige aktivitet. Og det giver Vagn Jelsøe ikke meget for.

– Hvis du vil undgå snyd, så hold dig fra Viagogo. Det er tidligere blevet dokumenter­et i mange forskellig­e medier, hvordan selskabet har spillet en mere aktiv rolle, end hvad de påstår.

Også på Den Blå Avis udbydes billetter til skyhøje priser. Her er det dog private danskere, der står som afsendere.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med en af de danskere, der udbød billetter til overpris.

– De er solgt, fortaeller personen, da Ekstra Bladet ringer for at spørge til billettern­e, der var udbudt til 4200 kroner stykket.

Det er forbudt at saelge billetter til overpris i Danmark

– Jamen, det er, fordi jeg selv har købt dem til 4200 her på siden, og jeg ville ikke have noget tab på dem.

Da Ekstra Bladet fortaeller vedkommend­e, at det faktisk er ulovligt at videresael­ge billetter til overpris, vil vedkommend­e ikke laengere tale og smider røret på.

Ekstra Bladet er bekendt med saelgerens navn.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Der har vaeret rift om billettern­e til finalekamp­en, og det har betydet, at de er blevet solgt meget dyrere end de officielle priser.
FOTO: CLAUS FISKER Der har vaeret rift om billettern­e til finalekamp­en, og det har betydet, at de er blevet solgt meget dyrere end de officielle priser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark