Ekstra Bladet

Jackson-dokumentar forarger

- LARS SEJR ls@eb.dk

Den laenge ventede Michael Jackson-dokumentar ’Leaving Neverland’ er et chokerende vidnesbyrd, som vil aendre opfattelse­n af popstjerne­n.

Det mener to anmeldere, som var på plads i salen ved Sundance Film Festival i Utah, hvor den fire timer lange dokumentar fredag blev vist for første gang.

’Det tog kun omkring to minutter, før man indså, at Michael Jacksons eftermaele aldrig bliver det samme,’ skriver Benjamin Lee, som har anmeldt dokumentar­en for avisen The Guardian.

I ’Leaving Neverland’ fortaeller Wade Robson og James Safechuck, hvordan de angiveligt blev sexmisbrug­t af den nu afdøde popstjerne i starten af 1990’erne.

De fortaeller i dokumentar­en, hvordan Jackson indyndede sig hos deres familier for senere at forsøge at vende børnene mod deres foraeldre.

’Detaljegra­den er overvaelde­nde,’ lyder det fra Rolling Stone-anmelderen David Fear, mens familien til Michael Jackson, der døde i 2009, har allerede angrebet dens indhold.

– ’Leaving Neverland’ er ikke en dokumentar. Det er den slags tabloide karaktermo­rd, Michael Jackson måtte lide under i livet. Og nu i døden, siger en talsmand for Jackson-familien til Rolling Stone.

Dokumentar­en vises senere på året på HBO.

Michael Jacksons eftermaele bliver aldrig det samme

 ?? FOTO: LARS KRABBE/RITZAU SCANPIX ?? En ny dokumentar kaster en grim skygge over Michael Jacksons eftermaele.
FOTO: LARS KRABBE/RITZAU SCANPIX En ny dokumentar kaster en grim skygge over Michael Jacksons eftermaele.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark