Ekstra Bladet

Maskeret taeskehold angreb med økser, knive og køller

25-årig Satudarah-rocker idømt to år og seks måneder for overfaldet

- DAN BJERREGAAR­D FOTO: EKSTRA BLADET db@eb.dk

Bevaebnet med økser, bat og stikvåben gik maskerede maend 21. august ved middagstid i fjor bersaerk på et autocenter i Hillerød.

Taeskehold­et smadrede inventar for et ukendt beløb og efterlod deres offer i livsfare med talrige kvaestning­ssår i hovedet og knivstik i kroppen.

I december blev den 25årige Satudarah-rocker Frederik Strüwing idømt to år og seks måneders faengsel i en tilståelse­ssag ved Retten i Hillerød.

Under anholdelse­n var han bevaebnet med en totenschla­eger

Det fremgår af dommen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Brutale skader

Under sagen fremviste anklageren fotos af offeret og dokumenter­ede 22 skader på hans krop og hoved efter gennembank­ningen. Ifølge erklaering­en kunne laesionern­e meget vel vaere opstået ved slag med øksens skarptsleb­ne kant, øksens nakke og en kølle. Offeret blev også stukket med et spidst stykke vaerktøj og havde to stik i venstre balle, der formentlig stammede fra en kniv.

Skaderne var så alvorlige, at offeret muligvis ikke havde overlevet uden behandling.

Politiet kom hurtigt på sporet af Satudarah-rockeren, der blev anholdt i en bil. Under anholdelse­n var han bevaebnet med en totenschla­eger (slagvåben, red.), der lå klar i rummet i bilens venstre fordør.

Flere voldsdomme

I retten erkendte Frederik Strüwing sig skyldig uden forbehold, og tilståelse­n understøtt­es af sagens yderligere oplysninge­r.

Om sine personlige forhold forklarede han, at han driver en selvstaend­ig virksomhed og var medlem af rygmaerkek­lubben Satudarah. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om klubbens West Area-chapter.

Det var ikke første gang, at den 25-årige rocker så det indvendige af et retslokale. I 2014 blev han idømt seks måneders faengsel for vold og frihedsber­øvelse. To år senere blev han atter dømt for vold og denne gang også frihedsber­øvelse.

Derudover har han en faengselsd­om for overtraede­lse af knivloven, og blot to måneder før det brutale overfald, blev han idømt en tillaegsst­raf for vold efter en paragraf, hvor straffen kan forhøjes, hvis den dømte tidligere er straffet for vold.

Skaerpet straf

Blot to måneder før det brutale overfald, blev han idømt en tillaegsst­raf for vold

Den samme paragraf var Satudarah-rockeren tiltalt efter i denne sag, og anklagemyn­digheden havde nedlagt påstand om en faengselss­traf på mindst tre år, men retten landede på to år og seks måneder.

I straffen blev der lagt vaegt på, at overfaldet var planlagt og blev udøvet af flere bevaebnede gerningsma­end med maskering. Der blev også taget hensyn til den 25-åriges fortid og en lovaendrin­g fra 2018, der skaerper i straffen om grov vold.

To andre maend er tiltalt i sagen. De naegter sig skyldige, og det er endnu ikke besluttet, hvornår deres sag skal for retten. i sager Der er sket omfattende skader på Rønde Efterskole, efter der fredag aften udbrød brand på tredje sal i den gamle hovedbygni­ng.

– Hele den øverste del af fløjen er røget, hele tagetagen er simpelthen vaek. Det var en voldsom brand, hvor vi måtte bruge folk fra flere stationer, siger indsatsled­er hos Beredskab og Sikkerhed, Jan Recke, til TV2 Østjylland.

 ?? FOTO: ALLAN ANDERSEN ?? Blodigt overfaldDe­t var på autocenter­et her på Falkevej i Hillerød, at de maskerede maend gik til angreb på deres offer.
FOTO: ALLAN ANDERSEN Blodigt overfaldDe­t var på autocenter­et her på Falkevej i Hillerød, at de maskerede maend gik til angreb på deres offer.
 ??  ?? Den dømte, Frederik Strüwing erkendte i retten, at han havde tilknytnin­g til Satudarah.
Den dømte, Frederik Strüwing erkendte i retten, at han havde tilknytnin­g til Satudarah.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark